Appelrozijnenkoeken. door Bonsje

Wat heb je nodig voor 12 koeken:
• 150 gram havermout
• 100 gram pitten (zonnebloempit, lijnzaad, pompoenpitten…)
• 100 gram rozijnen
• 1 appel
• 100 gram suiker
• 100 ml melk
• 50 ml zonnebloemolie (of gesmolten boter of kokosolie….wat jij wil)
• 4 eieren (maat m)
• snuf zout
• 1 theelepel bakpoeder
• 1 theelepel vanille-extract

Hoe maak je het?
Gelukkig is dit helemaal niet zo moelijk, ik pak gewoon een beslagkom en een spatel en dan ben ik al halverwege
Verwarm de oven voor op 180 graden hetelucht.
Rasp de appel in de beslagkom, ik neem niet de moeite om hem te schillen
Meng de rest van de ingrediënten met het geraspte appeltje en laat even een kwartiertje staan. Zo kan de havermout de melk goed opnemen en word het een stevig beslagje
Ik neem dan mijn mooie platte ovenschaaltje van Ikea en leg daar een bakpapiertje in, zo weet ik zeker dat hij loskomt
Giet je beslag in de ovenschaal en tik even met de schaal op het aanrecht zodat je beslag overal even dik is.
Bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten gaar en goudbruin.

Eet smakelijk.

Related posts

Geef een reactie

*