Chocolade cake met kersen (vegan recept) door Bonsje

Wat heb je nodig:
• 220 gram bloem
• 220 gram kristalsuiker
• 30 gram cacao
• 1 rijpe banaan
• 1 theelepel vanille-extract
• halve theelepel zout
• half zakje bakpoeder
• 250 ml water (je kan ook een deel van het water vervangen door een lekkere likeur)
• 100 ml zonnebloemolie
• 1 kleine pot kersen op siroop
• 200 gram witte chocola (die van tony’s is vegan)
• 100 ml plantaardige room

Hoe maak je het?
Ik gebruikte weer mijn favoriete bakblik van de ikea, omdat ik een hoge cake niet kan bakken. In dit fijne rechthoekige bakblik mislukt mijn cake nooit en dan snijden we gewoon vierkantjes van de cake, in plaats van plakken!
Ik meng alle ingrediënten behalve de kersen, de chocola en de room met behulp van de blender tot een glad beslag. Heb je geen blender? Meng dan eerst alle droge ingrediënten door elkaar in een ruime kom. Prak de banaan en meng met het water en de olie, dit spatel je vervolgens door het droge spul om een mooi beslag te krijgen.
Verwarm de oven voor op 150 graden hete lucht en bekleed je bakvorm met een bakpapiertje. Ik ben echt dol op de tip om je bakpapier tot een prop te frommelen en dan onder de kraan te houden. Het bakpapier laat zich dan moeiteloos in allerlei vormen plooien.
Giet het beslag in de vorm en laat je kersen goed uitlekken. Verdeel de kersen over het beslag en bak je cake in ongeveer 35 minuten gaar. Cake is altijd gaar als een prikker er droog uit komt, is dat niet zo, laat je cake dan nog eens 5 minuutjes bakken.
Ik laat de cake in de oven, met de deur op een kier afkoelen. Ik ben altijd bang voor inzakken 😉
Het toplaagje maak je door de witte chocola in de room te smelten. Voor de leuk heb ik er nog wat roze kleurstof doorgedaan maar dat doet natuurlijk niets voor de smaak. Als de cake is afgekoeld giet je de witte chocola er overheen (laat het wel even afkoelen) en smeer je dit mooi uit.
Diervriendelijk genieten en niemand die merkt dat er geen boter en eieren in je cake zitten!

Eet smakelijk 😊

Geef een reactie

*