Snelle cassoulet door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, snelle cassoulet
‘Ik heb al vier dagen van de week ontbeten’ ,zegt ze met een grote glimlach tegen Annelies.
‘O, wauw wat goed zeg. En wat eet je dan?’
‘Ik ben begonnen met kwark, wel magere kwark hoor, met een halve appel erbij. Maar lekker is anders’, zegt ze met een zuur gezicht.
‘Ja dat snap ik.’
Hoezo dan?
‘Mager is zo zuur dat je geneigd ben er allemaal zoete dingen bij te doen om het lekker te maken’.
‘Hhmmm ja, ik heb er eerlijk gezegd ook maar een beetje suiker bij gedaan.’
‘Dat schiet dan helemaal niet op’ en ze slaat haar ogen omhoog terwijl ze diep zucht.
‘Maar ik ben wel begonnen met bewegen en ontbijten’, zegt ze trots.
Dat is waar maar neem lekker volle kwark. Dat vult beter, vet verzadigd en suiker is verslavend.
‘Wat eet jij trouwens vanavond?’ vraagt ze aan Annelies

Ingrediënten:
100 g ontbijtspek-blokjes
1 teen knoflook
1 prei
1 winterpeen
1 ui
2 stengels bleekselderij
200 g witte bonen gekookt
1 takje rozemarijn
1 laurierblad
1 el olijfolie
2 takjes peterselie
zout en peper

Bereiding:
Bak de blokjes spek uit op een laag vuurtje.
Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
Snijd de prei in halve ringen en was.
Schil de winterpeen en snijd in plakken
Halveer de ui, pel en snijd grof.
Schil de bleekselderij en snijd in stukken.
Fruit in olijfolie de prei, winterpeen, ui en bleekselderij zachtjes aan.
Voeg de knoflook, de tak rozemarijn en de laurier toe, voeg er een scheut water bij en laat smoren tot de wortel gaar is.
Voeg de spekjes en de bonen toe.
Proef en voeg eventueel wat zout en peper toe.
Hak de peterselie fijn. Haal de tak rozemarijn en het laurierblad eruit.
Roer de peterselie door de cassoulet en dien op.

De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*