Spruitjes met kip en pasta in pittige kaassaus door Bonsje

Wat heb je nodig voor 3 personen:
• 500 gram spruitjes
• 250 gram champignons
• 250 gram kipfilet
• 150 gram pittige kaas (oude kaas is prima)
• 150 gram ongekookte pasta
• 1 teen knoflook
• 1 bouillonblokje kip
• 250 ml melk
• 1 eetlepel bloem
• Flinke snuf cayennepeper
• 2 eetlepels olie om te bakken

Hoe maak je het?
Maak eerst de spruitjes schoon door de onderkantjes en de minder mooie blaadjes te verwijderen.
Zet dan een pan met ruim water op en laat dit aan de kook komen. Doe de spruitjes en de ongekookte pasta met wat zout in het kokende water en laat koken tot de pasta gaar is, giet af en spoel even af met koud water. Zet opzij.
Snij de kip en de champignons aan stukjes en maak de knoflook schoon en snij dit fijn.
Verhit de olie in een ruime pan en bak de kip met de knoflook even stevig aan tot het om en om bruin is. Bak de champignons nu ook even mee tot de kip gaar is. Strooi de bloem over de gebakken kipstukjes en bak dit heel even mee, giet dan in een keer de melk erbij en roer even tot het zachtjes kookt. Rasp de kaas boven de pan en roer tot je een mooie dikke kaassaus hebt. Verkruimel het bouillonblokje in de saus en maak op smaak met een flinke snuf cayennepeper. Nu kunnen de spruitjes en de pasta in de saus… Laat nog even meewarmen in de saus maar laat het niet meer koken.

Geef een reactie

*