Spruitjes met pompoen en feta door Jenny

DEN HAAG – Jenny de Rooy, spruitjes met pompoen en feta
(voor 2 personen)

Ingrediënten:
75 g linzen ongekookt
75 g quinoa
500 g spruiten vuil
300 g pompoen
6 gedroogde abrikozen
2 bosuitjes
100 g feta

Bereiding:
Spoel de linzen in een zeef onder koud water af en laat goed uitlekken.
Breng de linzen met 400 ml water aan de kook.
Doe de deksel op de pan en kook de linzen in ca. 20 minuten gaar. Voeg na 10 minuten de quinoa erbij en laat op een laag vuur nog 10 minuten meegaren. Giet het vocht af en houd warm.
Pel de spruiten schoon. Zet een stoompan op met een laagje water. verwarm de grillplaat voor.
Snijd de pompoen in plakken en schil met een dunschiller.
Haal de pitten eruit en snijd in stukjes.
Stoom de spruiten gaar in 7 minuten.
Grill de pompoen. (of bak in een pan)
Snipper het bosuitje fijn.
Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
Fruit de bosui en voeg er de linzen quinoa bij roer de spruiten erdoor en leg er de plakken pompoen en de spruiten door.
Snijd de feta in blokjes en strooi die over het gerecht.

2 personen
De recepten zijn geschreven voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet. in de receptuur geef ik de hoeveelheid bonen aan die gekookt zijn. De keus voor bonen uit blik versus bonen weken en koken laat ik aan jou. Evenzo met het gebruik van bouillon uit pot, blokje of misschien trek je wel je eigen verse kippenbouillon. Gedroogde bonen kan je zelf weken, koken en bewaren in de vriezer. Zo heb je altijd een voorraad in huis.

Kijk voor meer van Jenny op FoodSwitch.nl

Related posts

Geef een reactie

*