Stevige vissoep met kabeljauw

Wat heb je nodig voor 4 personen:
• 600 gram kabeljauw
• 500 gram vastkokende aardappels
• 500 gram ui
• 2 grote winterpenen
• 2 tenen knoflook
• 1 kopje diepvrieserwtjes
• 1,5 liter visbouillon
• 3 eetlepels bloem
• 2 blaadjes laurier
• 2 eetlepels boter
• 100 ml room
• peper en zout

Hoe maak je het?
Schil de aardappels en snij in kleine blokjes, spoel deze af en zet even opzij.
Snij de ui en de knoflook fijn en de wortel in plakjes (ik schil de wortels wel eventjes, dat staat net wat frisser).
Laat in een grote soeppan de boter warm worden en bak de uien met de knoflook en de wortel aan tot de ui wat begint te kleuren en lekker gaat ruiken. Doe dan de aardappelblokjes erbij en de bloem en bak dit even stevig aan.
Als de bloem wat begint te garen, giet je in een keer alle bouillon erbij en de laurierblaadjes. Laat al roerend aan de kook komen en kook de soep op laag vuur door tot de aardappeltjes gaar zijn.
Terwijl de soep staat te pruttelen, kan je de kabeljauw in grote blokjes snijden. Bestrooi deze even met wat zout en zet in een vergiet opzij. Door het zout word de vis iets steviger zodat het niet meteen uit elkaar valt tijdens het koken.
Als de aardappeltjes gaar zijn heb je een mooie gebonden soep. Doe nu de vis er bij en laat in 5 minuten gaar worden, nu moet je niet teveel roeren want dan valt het helemaal uit elkaar en dat ziet er niet zo lekker uit.
Vis de laurier er uit, zet het vuur onder je pan uit en roer de room en de erwtjes door je soep. Maak op smaak met peper en zout en smullen maar!

Related posts

Geef een reactie

*