Taugesalade met kortgegrilde tonijn door Bonsje

Wat heb je nodig voor 2 personen:
• 200 gram rauwe tonijn
• 400 gram tauge
• halve komkommer
• bakje zeewiersalade (ah)
• 1 avocado
• 2 eetlepels soyasaus
• 1 eetlepel sesamolie
• sap van een halve limoen
• drupje sriracha saus
• eventueel sesamzaadjes ter decoratie

Hoe maak je het?
Meng de soyasaus, de sesamolie, de sriracha en het limoensap door elkaar. Hou de helft achter als dressing en gebruik de andere helft om de tonijn in te marineren. Marineer de tonijn voor ongeveer 20 minuten.
Laat in een pan ruim water met zout aan de kook komen, zodra het kookt doe je de tauge erbij en laat je dit 2 minuutjes koken. Spoel de tauge af met koud water en laat goed uitlekken.
Snij de komkommer in dunne reepjes (ik heb wel even de zaadlijsten verwijderd vanwege het vocht) meng met de uitgelekte tauge en meng met de dressing.
Laat een pan of grilpan kokend heet worden en gril de tonijn even heel kort aan alle kanten bruin. Echt heel kort, ongeveer 30 seconden per kant.
Snij de tonijn in dunne plakken.
Snij de avocado ook in dunne plakken.
Verdeel de taugesalade over 2 borden, leg daar de plakken tonijn op. Verdeel hier die heerlijke zeewiersalade uit een bakje overheen en top het allemaal af met plakken avocado en misschien wat geroosterde sesamzaadjes.

Lekker!

Related posts

Geef een reactie

*