23 mei 2019 Europese verkiezingen

Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor het Europese Parlement.
Door te stemmen kunt u meebeslissen over de samenstelling van het Europese Parlement in Brussel.

RHENEN – Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor het Europese Parlement.
Door te stemmen kunt u meebeslissen over de samenstelling van het Europese Parlement in Brussel.

Uiterlijk 9 mei ontvangt u uw stempas. Heeft u geen stempas gekregen, dan kunt u niet stemmen. U kunt een vervangende stempas aanvragen bij de Rhenense Publieks Balie van de gemeente. Kijk op www.rhenen.nl (zoekterm: verkiezingen) voor meer informatie of bel de gemeente via (0317) 681 681.

Lukt het op 23 mei niet om in Rhenen te gaan stemmen, maar wilt u in een andere (Nederlandse) gemeente stemmen? Vraag dan een kiezerspas aan. Een formulier hiervoor vindt u op www.rhenen.nl en is verkrijgbaar bij de Rhenense Publieks Balie.

Volmachten
Als u niet zelf kunt stemmen zijn er de volgende mogelijkheden:

U wacht tot de stempas bij u bezorgd is (tussen 29 april en 9 mei) en machtigt een andere kiezer (in gemeente Rhenen) door het invullen van de achterkant van de stempas. U geeft de gemachtigde de ingevulde stempas en een kopie van uw geldige identiteitsbewijs. Dit kunt u tot en met de dag van de stemming doen.
Kunt u niet wachten tot de stempas bij u bezorgd is, of wilt u iemand uit een andere gemeente machtigen, dan kunt u, tot uiterlijk 20 mei een schriftelijk verzoek indienen om bij volmacht te mogen stemmen. Het formulier kunt u downloaden op www.rhenen.nl of invullen bij de Rhenense Publieks Balie. De gemachtigde krijgt het volmachtbewijs toegestuurd.
Let op: Een kiezer mag niet meer dan twee machtigingen aannemen. De volmachtstemmen moeten gelijktijdig met de eigen stem worden uitgebracht.

Kandidatenlijsten en briefstemmen
De kandidatenlijsten worden huis-aan-huis verspreid tussen 6 en 20 mei. Ze zijn ook verkrijgbaar bij het Huis van de gemeente, de Tollekamp, Rhenendael en op het stembureau.

Verblijft u tijdelijk in het buitenland en wilt u per brief stemmen voor het Europese Parlement? U kunt dat aanvragen bij de gemeente Den Haag. Kijk op www.denhaag.nl voor meer informatie.

Bron: Heeft u vragen, kijk op www.rhenen.nl, of bel met de gemeente: (0317) 681 681

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.