500 WageningenPassen voor minima

De gemeente Wageningen koopt 500 WageningenPassen en stelt deze gratis beschikbaar aan inwoners met een laag inkomen.
Met de WageningenPas kunnen alle inwoners gratis of met korting kennis maken met diverse sporten. Daarnaast biedt de pas korting bij diverse winkels en horeca in Wageningen. De WageningenPas is een initiatief van Sportservice Wageningen, in samenwerking met Evenementen & Organisatieteam Wageningen. De WageningenPas is vanaf 9 oktober te koop op de Sportmarkt. Dat is ook het moment waarop de gratis passen aan minima worden verstrekt.

Sportpas wordt WageningenPas
In Wageningen wordt al jaren de ‘Sportpas’ verstrekt aan basisschoolleerlingen van groepen 3 tot en met 8. Met deze sportpas kunnen de leerlingen kennis maken met diverse sporten. Deze pas is nu uitgebreid tot de WageningenPas: voor alle leeftijden en met een bredere besteding in Wageningen. De WageningenPas is een initiatief van Sportservice Wageningen, in samenwerking met Evenementen Wageningen. Wethouder Han ter Maat: “Door de pas uit te breiden, kunnen meer mensen er gebruik van maken. De pas is een ideale manier om kennis te kunnen maken met diverse sporten. Daarnaast stimuleert het ook de lokale economie omdat er aantrekkelijke kortingen worden geboden.” De WageningenPas voor volwassenen kost € 10,-. Wethouder Ter Maat: “De gemeente wil inwoners met een laag inkomen ook in de gelegenheid stellen om te profiteren van de voordelen van deze pas. De aanschafprijs van € 10,- kan een drempel voor hen zijn, vandaar dat wij hebben besloten er 500 te kopen en ter beschikking te stellen.” Er komen aanvullende voordelen voor minima (inwoners met een laag inkomen). Hiervoor moeten de mensen zich wel registreren. Deze extra voordelen worden namelijk per post of e-mail aangeboden omdat de passen er voor iedereen hetzelfde uitzien.
De basisschoolleerlingen ontvangen nog steeds een gratis variant van de WageningenPas. Met deze variant kunnen zij nog steeds kennis maken met diverse sporten, maar deze pas biedt geen korting bij winkels en horeca.

Voordelen van de WageningenPas
Met de WageningenPas kan de jeugd gratis kennis maken met 31 sporten, volwassenen met 15 à 20 sporten. Ton Post van Evenementen & Organisatieteam Wageningen: “We zijn nog volop bezig deelnemende verenigingen en ondernemers te werven. De animo om mee te doen is groot. Diverse horeca, winkels en sportaanbieders hebben hun deelname al toegezegd. De korting varieert van een gratis lekkernij bij een kopje koffie tot een vast percentage korting. Kijk eens op de website www.WageningenPas.nl waarop iedereen kan zien welke locaties er op dit moment deelnemen.”

Sportmarkt op 9 oktober
Op zondag 9 oktober van 12:00 uur – 17:00 uur organiseert Sportservice Wageningen voor het eerst de Sportmarkt. Bij de Olympiahal presenteren circa 20 sportverenigingen zich aan de Wageningse inwoners. Ook vinden er diverse sportdemonstraties plaats. De WageningenPas is hier voor iedereen te koop. Dit is ook het moment waarop inwoners met een laag inkomen de WageningenPas gratis kunnen komen ophalen op vertoon van een brief van de gemeente die zij binnenkort ontvangen. Voor diegenen met een laag inkomen die geen brief hebben ontvangen, blijft er een aantal passen beschikbaar op het Stadskantoor. De gemeente stelt er 500 beschikbaar, op = op.

1 thought on “500 WageningenPassen voor minima

  1. Daar sterven wij allemaal naar. Duurzame witgoed apparatuur met een goede prijs-kwaliteit verhouding. Goed initiatief, mede dankzij de gemeente Wageningen. En hopelijk volgen alle gemeenten dergelijke initiatieven. Dat maakt het zeker makkelijker voor een burger en levert een goede bijdrage aan het milieu. Sociaal en duurzaamheid moeten parallel aan elkaar lopen. Bedankt voor het initiatief en het goede artikel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.