Aanpassingen Geertesteeg

RHENEN – In de periode van week 20 tot en met week 25 vinden er werkzaamheden plaats op de Geertesteeg.
Er zijn omleidingsroutes ingesteld.

Waarom?
In de afgelopen jaren is het weerbeeld veranderd. Vielen er voorheen nog normale regenbuien in de zomer, nu kunnen dit heftige buien zijn waarbij in zeer korte tijd extreem veel regen valt. Dit heeft gezorgd voor wateroverlast op de Geertesteeg. Door de verzadiging met water zijn de fundering en de weg bezweken.

Daarnaast is de verkeersdrukte op de Geertesteeg in de afgelopen jaren behoorlijk toegenomen. Uit metingen is gebleken dat er ook structureel harder wordt gereden dan de maximale toegestane snelheid van 60km/u. Wij hebben geprobeerd om dit te voorkomen door het plaatsen van verkeersborden, maar helaas heeft dit niet afdoende geholpen.

Zowel de wateroverlast als de te hoge verkeerssnelheid vragen om ingrijpende maatregelen, om de snelheid te reduceren en de waterhuishouding beter te reguleren.

En nu?
Om de verkeerssituatie aan te passen zal ter hoogte van de fietsoversteek Oude Veenendaalseweg een plateau worden aangelegd. Hierdoor zal de snelheid op die locatie geremd worden. Ook zal de oversteek beter verlicht worden. De combinatie van deze aanpassingen heeft als doel om de fietsers op deze locatie veiliger te kunnen laten oversteken.

Ook op de kruising Oude Veensegrindweg / Geertesteeg zal een plateau worden aangelegd om de snelheid omlaag te brengen.

Langs de Geertesteeg, tussen De Thijmse Berg en de Kruising Oude Veensegrindweg, zal een aantal aanpassingen gedaan worden om het regenwater dat van De Thijmse Berg op de Geertesteeg stroomt op te vangen en te infiltreren in de bodem.

Vanaf de Oude Veensegrindweg tot de Bovenweg zal de goot worden vervangen en zal een groot aantal verticale drainage buizen worden aangebracht om het regenwater dat door de goot loopt op te vangen en in de bodem te infiltreren. Bij de Bovenweg zal een wadi (tijdelijke wateropslag) het overtollige water opvangen en dit via een put afvoeren en naar het regenwaterriool leiden dat wordt aangelegd tussen de Bovenweg en de Cuneraweg N233.

Vanaf de Bovenweg tot de rotonde Cuneraweg N233 zal een regenwaterriool worden aangelegd onder de rijbaan. Dit riool zal op de watergang van de provincie Utrecht worden aangesloten.

Wanneer?
De werkzaamheden zullen worden gestart in week 20 (maandag 14 mei) en afgerond in week 25 (vrijdag 23 juni)
Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen dan kunt u contact opnemen met de heer Robbert Rutten van het Team Openbare Werken (telefoonnummer 0317-681681/email robbert.rutten@rhenen.nl) Hij beantwoordt uw vragen graag.

Bron: Rhenen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.