Asperge broccoli frittata met veldsla door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, asperge broccoli frittata met veldsla door Jenny.
Wist je dat er asperges in vele kleuren zijn. De witte kennen we allemaal en de groene asperge is ook al ingeburgerd. Maar laatst kwam ik ook een paarse asperge tegen. Net als de groene spruit in de winter die er nu ook in het paars is. Als je die paarse verhit verdwijnt de kleur. Een soort tover groente.

Asperges worden gezien als een ontstekingsremmend product omdat het een unieke combinatie aan vitaminen en mineralen bevat namelijk de saponinen. Met een grote hoeveelheid aan antioxidanten zoals vitamine C, betacaroteen, vitamine E, zink, mangaan en selenium is het heel gezond om ze te eten.

Ingrediënten:
• 150 g groene asperges
• 100 g broccoli
• 100 g witte bonen
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• ½ theel. kurkuma
• 4 eieren
• 2 takjes tijm
• 75 g veldsla
• 1 avocado
• handje walnoten gepeld
• ½ citroen
• olijfolie
• zout en peper

Bereiding:
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Haal de roosjes van de broccoli. Breek de harde uiteinde van de asperges. Stoom de groente knapperig in 3 minuten.
2. Pel en snijd de ui in ringen. Plet, pel en hak de knoflook fijn.
3. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui op laag vuur ca. 3 min. Fruit het teentje knoflook als laatste mee.
4. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
5. Klop in een kom de eieren los. Breng op smaak met zout, peper, kurkuma en de blaadjes tijm.
6. Doe alle groenten en de bonen in de kom bij de eieren meng goed door en giet dit in een ovenschaal.
7. Laat midden in de oven in ca. 30 min. gaar worden. Tijd hangt een beetje af van de dikte van de frittata. Hoe dunner hoe korter.

Voor de salade:
1. Snijd de (rijpe) avocado in plakjes en hak de walnoten in grove stukken.
2. Was de sla indien nodig.
3. Meng alles door elkaar of leg het boven op elkaar op een mooi bord.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*