Bert van de Weerd blij verrast met Wagenings Erezilver

WAGENINGEN – De heer Bert van de Weerd kreeg zaterdag 17 juni het Wagenings erezilver vanwege zijn jarenlange belangeloze inzet voor de Wageningse samenleving.
Locoburgemeester Dennis Gudden speldde het erezilver op tijdens de afsluiting van de lokale veteranendag in De Patio in Wageningen.

Enorme staat van dienst
Sinds 1977 is Bert van de Weerd op vele fronten zeer actief als vrijwilliger. Deze ‘Wageninger in hart en nieren’ zet zich sinds jaar en dag belangeloos in voor de Wageningse samenleving zowel op sportief als maatschappelijk gebied. Als jeugdleider, wedstrijdsecretaris, bestuurslid en in vele andere functies zette hij zich jarenlang in voor voetbalvereniging ONA ’53. Ook diverse taken bij korfbalvereniging VADA 1925 en de organisatie van de jaarlijkse sportverkiezing Wageningen staan op zijn lange lijst met belangeloze activiteiten.
In 1997 richtte Bert samen met zijn broer Frans de stichting Sponsor&Fondsenwerving Wageningen op. De doelstelling om sponsorbudgetten van ondernemers te beheren en deze op de best mogelijke manier in te zetten is bijzonder geslaagd. Veel Wageningse verenigingen, stichtingen en culturele organisaties konden op deze manier leuke activiteiten organiseren voor jong en oud in Wageningen. Bert is ook al jarenlang nauw betrokken bij de organisatie van Koningsdag. Het begon ooit met het zoeken van sponsoren voor het zand van het beachvolleybal op het Marktplein en is uitgegroeid tot het organiseren van de huidige Doe-markt bij Junushoff.

In 2011 richtte Bert samen met zijn twee dochters de speelgoedbank in Wageningen op. Hier is hij nog steeds zeer actief bij betrokken. Hij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de locatie en het begeleiden van stagiaires. In 2017 ontwikkelde Bert in samenwerking met ondernemers en gemeente Wageningen een ‘stadspas’, waarbij pashouders voordeel hebben als zij in Wageningen hun boodschappen doen, uit eten gaan of willen sporten. Hierbij dacht hij in het bijzonder na over de inzet van deze pas voor mensen met een minimum inkomen.

Actief en betrokken 5 mei vrijwilliger

Dit jaar op 5 mei was Bert 20 jaar als vrijwilliger verbonden aan de organisatie van de activiteiten op 4 en 5 mei. Als zeer betrokken Wageninger organiseert en regelt hij samen met een grote groep vrijwilligers de vele activiteiten voor het Foulkesfestival op de Dreijen. Daarnaast verricht hij op de achtergrond diverse taken voor de stichting Wageningen 45.

Wagenings erezilver
Het Wagenings Erezilver wordt uitgereikt aan mensen die een bijzondere betekenis voor Wageningen hebben. Dit is de eerste uitreiking van het erezilver in 2017.

Related posts

Geef een reactie

*