Bijeenkomst woningmarktstrategie

WAGENINGEN – Op woensdag 27 maart organiseert de gemeente Wageningen een tweede bijeenkomst over de woningmarkstrategie.
Locatie stadhuis, Markt 22. Tijd: 19.30 – 22.00 uur.

Iedereen die interesse heeft in het woonbeleid in Wageningen is van harte welkom om mee te praten. Wethouder Anne Janssen: “De woningmarkt staat onder druk, we hebben in Wageningen behoefte aan meer betaalbare woningen. Het is belangrijk dat we daar als gemeente sterker op sturen, de woningmarktstrategie geeft hier invulling aan.”

Mix van bewoners
Voor welke groepen inwoners is vooral nog woningbehoefte? Welke mix van starters, senioren, gezinnen en studenten past het beste en waarom dan? Hoe zorgen we voor groen in de wijken, maar ook nieuwe duurzame woningen voor verschillende inwoners? De gemeente hoort het graag.

Woningmarktstrategie
De woningmarktstrategie geeft inzicht in welke nieuwe woningbouwplannen en woningaanpassingen het beste bijdragen aan wijken en de woningbehoefte in Wageningen. Om deze strategie op te stellen, gaat de gemeente in gesprek met diverse belanghebbenden. Bijvoorbeeld woningcorporaties, makelaars, huurders- en bewonersorganisaties, ontwikkelaars en adviescommissies. Naar verwachting legt het college van B&W in het tweede kwartaal van 2019 de woningmarktstrategie ter besluitvorming voor aan de gemeenteraad.

Aanmelden
Aanmelden kan tot 25 maart via een mail aan: cindy.van.soest@wageningen.nl.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.