Bijna 3.000 lopers ontdekken de stad Utrecht bij de eerste Urban Trail

UTRECHT – Lang verwacht en eindelijk daar.
Paasmaandag 17 april was de Utrechtse binnenstad hét decor van de eerste Utrecht Urban Trail.

Bijna 3.000 deelnemers liepen een parcours van ongeveer 10 km dwars door 17 locaties waaronder de Stadsschouwburg, Sterrenwacht Sonnenborgh, Domkerk en Gevangenis Wolvenplein. Bij de eerste start door Wethouder Paulus Jansen waren de donkere wolken verdwenen en verscheen zelfs een klein voorjaarszonnetje voor een mooie loopochtend in de Domstad. Een nagenoeg uitverkochte editie en veel enthousiaste reacties tekenen voor een groot succes.

Highlights
Al enige tijd voor de start was de eerste wave gevuld met enthousiaste lopers. De organisatie had voor de eerste editie een bijzonder parcours uitgestippeld door highlights in Utrecht. Onder de in totaal 17 locaties iconen voor de stad zoals de Stadsschouwburg, Sterrenwacht Sonnenborgh, Centrale Bibliotheek, Fietsenstalling Vredenburg en Gevangenis Wolvenplein/ De Lik. Bij een Urban Trail is geen tijdregistratie en deelnemers namen dan ook ruimschoots de tijd om selfies te maken. Na afloop wachtte bij de Janskerk een welverdiende medaille en een ontbijt.

Vrolijke gezichten en leuke selfies
De organisatie kijkt terug op een succesvolle eerste editie. “We zijn ontzettend blij met de grote opkomst. Op enkele startbewijzen na was de eerste editie al volledig uitverkocht. Het is fantastisch om te zien dat zoveel deelnemers de stad op een sportieve manier willen ontdekken. Ondanks het frisse weer was de sfeer ontspannen en gezellig. Veel vrolijke gezichten en leuke selfies. Dit smaakt naar meer.”

Ontdekkingstocht
Ook de deelnemers waren enthousiast. “Ik hoopte al dat een Urban Trail naar Utrecht zou komen en wat was het gaaf! Een ontdekkingstocht door mijn eigen stad met in de locaties blije vrijwilligers en toeschouwers. Lopend kwam ik zo op veel plekjes waar ik normaal echt niet zou komen. Bijvoorbeeld de enorme Sint-Getrudiskathedraal, Stadhuis en de Centrale Bibliotheek. Door de hondengeluiden bij de gevangenis schrok ik wel even, gelukkig waren ze niet echt. Een geweldig evenement!”

Related posts

Geef een reactie

*