Bloemkool-prei soep door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, Bloemkool-prei soep door Jenny
Bloemkool is een groente die hoort bij het geslacht kool uit de kruisbloemenfamilie. Laat hier nou heel veel stoffen inzitten die heel goed voor je zijn. Deze stoffen gaan ontstekingen tegen in je lichaam.Deze koolsoort bevat ook heel veel calcium per 100 gram groenten zit er 15 mg calcium in. Wist je dat je de verse bladeren ook kan eten. Ik roerbak ze meestal samen met andere restjes groenten. De bladeren moeten er wel mooi vers uitzien. Maar kookt de bloemkool niet te lang het liefst stomen dan behoud je zoveel mogelijk deze stoffen en heeft je lichaam er het meeste voordeel van.

Ingrediënten:
• 2 teentjes knoflook
• 1 ui
• ½ prei
• 1 mespuntje chilipoeder
• 2 eetl. olijfolie
• 500 g bloemkool
• 400 ml kippenbouillon
• ½ citroen
• 2 takje tijm
• zout en peper
• 20 g amandelen

Bereiding:
1. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
2. Pel en snipper de ui.
3. Snijd de prei in ringen en was het zand er goed uit.
4. Verhit een scheut olijfolie in een pan met dikke bodem en bak de ui en de prei en chilipoeder op laag vuur circa 5 minuten zacht en voeg als laatste de knoflook toe.
5. Snijd de bloemkool in roosjes en voeg toe aan de ui-prei mengsel.
6. Bak de bloemkool circa 3 minuten mee en voeg 400 ml kippenbouillon toe.
7. Kook de soep gaar in circa 10 minuten.
8. Rasp de schil van de halve citroen, bewaar de rasp en pers de citroen uit.
9. Voeg 2 eetlepels citroensap toe, rits de blaadjes van de tijm en doe die bij de soep.
10. Hak de amandelen en rooster ze in een droge pan.
11. Pureer de soep met de staafmixer.
12. Breng op smaak met zout en peper.
13. Garneer de soep met de citroenrasp, amandelen en wat verse tijm.——

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.