Borlottibonensoep met kaneel door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, Borlottibonensoep met kaneel door Jenny

Ingrediënten:
• 1 teen knoflook
• 1 wortel
• 1 rode ui
• 1 rode paprika
• 1 stengel bleekselderij
• 1 cm verse kurkuma
• 2 eetl. olijfolie
• 200 g borlottibonen gekookt
• 2 eetlepel tomatenpuree
• 1 kaneelstok
• zout en peper

Bereiding:
1. Plet de knoflook met de platte kant van je mes en haal het velletje eraf. Plet nog een keer en hak fijn.
2. Schil de wortel en snijd in kleine stukken.
3. Pel de ui en snipper fijn
4. Schil de bleekselderij en snijd fijn.
5. Fruit de ui zachtjes en voeg er dan de knoflook bij.
6. Bak de wortel de paprika en bleekselderij bij de ui en rasp er de kurkuma bij met een snufje witte peper.
7. Smoor de groenen 5-8 minuten zacht.
8. Voeg de tomatenpuree en driekwart van de borlottibonen toe (houd de rest apart)
9. Voeg de kippenbouillon toe met de kaneelstok.
10. Laat alles 15 minuten zachtjes koken.
11. Haal de kaneelstok eruit en pureer alles met een staafmixer of blender fijn.
12. Doe de puree weer in de pan. Verdun hem zo nodig met nog wat kippenbouillon of water en breng de soep aan de kook.
13. Voeg de achtergehouden bonen toe.
14. Maak hem af met een scheutje olijfolie en wat vers gemalen zwarte peper.

Note:
Borlottibonen worden ook wel kievitsbonen genoemd. Eigenlijk zijn het twee verschillende soorten. Het maakt niet uit welke je gebruikt voor deze soep.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.