Broccoli tomaat linzensalade door Jenny

Foto: FoodSwitch!

DEN HAAG – Jenny de Rooy, broccoli tomaat linzensalade door Jenny

Gelukkig is de Pasen weer voorbij. Al die paaseitjes pfff, wat was dat weer een gevecht. Maar ik heb ze we kunnen weerstaan. Nou ja, op een paar na dan. Nu kan ik me eindelijk weer concentreren op al die heerlijke voorjaarsgroenten die eraan komt. Ik zie mijn vriendin aankomen op de fiets met een grote mand. Ze heeft haar oude broek aan met kaplaarzen. ‘Ben je er klaar voor?’ Vraagt ze. Ikke wel roep ik enthousiast en samen gaan we bewapend met schep en hark de tuin in. Vandaag gaan we naar de moestuin raapsteeltjes en radijsjes zaaien in de achtertuin. Als deze over een paar weken klaar zijn dan maak ik er een heerlijk gerecht mee. dus blijf de recepten in de gaten houden.

Ingrediënten:
• 100 g kleine groene linzen droog
• 200 g broccoli
• 200 g cherrytomaten
• 1 avocado
• 1 gele paprika
• 1 rode paprika
• 75 g rucola
• 2 handjes walnoten

Dressing:
• 150 ml olijfolie
• mespuntje mosterd
• 2 el verse koriander
• ½ limoen

Bereiding:
1. Kook de linzen in 25 minuten gaar.
2. Snijd de broccoli in kleine roosjes snijd de steel in stukjes en stoom in 5 min. beetgaar.
3. Giet de broccoli af en doe de broccoli in een grote saladekom.
Halveer de cherrytomaten, snij de avocado en paprika in blokjes. Voeg de groenten toe in de saladekom.
4. Was de rucola en centrifugeer droog en doe die erbij.
5. Maak de walnoten fijn met je handen en strooi dat over de salade.
Meng de mosterd door de limoensap en klop de olijfolie er door.
6. Hak de koriander fijn en strooi over de salade.

De recepten zijn voor 2 personen. Je kan ze makkelijk verdubbelen voor 4 personen of halveren voor als je alleen eet.

Meer informatie over Jenny

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.