Buitenvoorstelling viel in het water

VEENENDAAL – Wat een teleurstelling dat vorige week de buitenvoorstelling niet kon doorgaan vanwege het weer (nat, wind en koud).
Ook wij hoorden de vraag: “Is dit nou een echte zomer?

” Weerman Gerrit Hiemstra antwoordt: “Tja, dat is natuurlijk zeer subjectief. We zitten nu precies op normaal qua temperatuur. Niet spectaculair slecht of spectaculair goed. Maar inderdaad, wat betreft de zonneschijn hebben we minder zon dan normaal en ook de neerslag is aanzienlijk meer dan normaal.” Nu maar hopen dat het morgen allemaal meevalt, want we hebben om 22.00 uur op het Stadsstrand ‘Soof2’ op het programma staan. Een echte familiefilm vol humor. De toegang is gratis en reserveren is niet nodig. Neem gerust weer je eigen klapstoeltjes en picknickkleedjes mee. Op de dag van de vertoning wordt om 17.00 uur beoordeeld of de vertoning kan doorgaan. Als de voorstelling in verband met het weer geen doorgang kan vinden, dan zetten we dat op onze website.

Op zaterdag 5 augustus om 20.00 uur speelt Isabelle Huppert in ‘Souvenir’ de rol van een fabrieksarbeidster die door een romance met een jonge bokser haar verloren gegane zangcarrière weer oppakt. In de films van de Belgische regisseur Bavo Defurne staat homoseksualiteit vrijwel altijd centraal, maar in ‘Souvenir’ gooit hij het over een andere boeg en laat hij een van de grande dames van de Europese cinema, Isabelle Huppert, schitteren in een rol waarin ze ook zingt. Huppert zelf noemt de nieuwe film een tragikomische en hoopgevende fabel.

Buitenfilm

  • Soof2
  • vrijdag 4 augustus om 22.00 uur

Na een flinke dosis relatietherapie lijkt de koek voor Soof en Kasper echt op. Het hoge woord komt eruit: ze gaan uit elkaar. Althans, dat wil Kasper. Soof probeert het van de zonnige kant te bekijken, maar is de controle over haar toch al chaotische leven volledig kwijt. De Kooksoof inspireert niet meer, de kinderen lijken vooral bezig met hun tienersores en Kasper slaat te snel een veel te jong en slank ding aan de haak. Soof herpakt zich na een ontmoeting met Jim Cole, maar hun timing blijkt zoals altijd net verkeerd. Dan ontmoet ze de knappe chef-kok en ‘foodie’ Bauke. Hij blijkt een ware goochelaar in de keuken en belangrijker; hij ziet Soof zoals ze is. Als de sexy, grappige en mooie Soof en niet als een chaotische, werkende moeder. Maar of hij uiteindelijk de oplossing voor Soofs huwelijksproblemen is?

Souvenir

  • zaterdag 5 augustus om 20.00 uur

De onopvallende arbeidster Liliane – eens schitterde ze als ‘Laura’ in de hitlijsten met het nummer ‘Souvenir’ – legt nu in een vleeswarenfabriek laurierblaadjes op de paté. Toen ze ooit deelnam aan een Eurovisie Songfestival werd ze zelfs tweede. Dertig jaar later woont ze in een simpel flatje waar ze een monotoon en saai leven leidt. Hoewel ze nooit meer aan haar vroegere zangcarrière herinnerd wil worden, verandert dat als de 22-jarige Jean in de fabriek komt werken en ook haar leven binnenkomt. Ze raken verliefd en Jean is vastbesloten om Liliane weer volop te laten schitteren!

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.