Burgemeester ontbijt gezond op SBO De Dijk

WAGENINGEN – Het is de week van het Nationaal Schoolontbijt.
Daarom heeft burgemeester Geert van Rumund vrijdagmorgen samen ontbeten met leerlingen van SBO de Dijk.

Burgemeester van Rumund: “Het was ontzettend leuk om samen met de kinderen een boterhammetje te eten. Een gezond ontbijt is erg belangrijk. Daar hebben we het met elkaar over gehad, en van genoten.”

Burgemeester Geert van Rumund onderstreept het belang van een gezond ontbijt: “Wageningen is een officiële Jongeren Op-Gezond-Gewicht-(JOGG-)gemeente. JOGG- Wageningen streeft naar een samenleving waarin alle kinderen en jongeren wonen, leren, recreëren en werken in een omgeving waarin een gezonde leefstijl de normaalste zaak van de wereld is. Ook goed ontbijten past daarbij.

Aan de ontbijttafel maakten de kinderen en de burgemeester uitgebreid kennis met elkaar en wisselden ze van gedachten. Ook werd er gesproken met de leerlingen wat zij belangrijk vinden als het gaat om gezond te leven. “Ontbijt eten is erg gezond en lekker en ik vind het leuk om met zijn allen te eten, want dat is gezellig!”

Het Nationaal Schoolontbijt
Het Burgemeestersontbijt in zo’n 265 gemeenten is onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt, dat voor het 15e jaar op rij een week lang met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal aandacht schenkt aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, niet altijd of niet gezond ontbijten. Het educatieve ontbijtevenement heeft de steun van het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht, de Maag Lever Darm Stichting en de Nederlandse Coeliakie Vereniging. Bovendien is het Nationaal Schoolontbijt ambassadeur van Gezonde School.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.