Burgemeester Veenendaal sluit gedeelte bedrijfspand na vondst hennepkwekerij

VEENENDAAL – Burgemeester Piet Zoon sluit bedrijfsruimten aan de Accustraat 8 in Veenendaal na de vondst van een hennepkwekerij.
Het besluit van burgemeester Zoon trad op 1 februari in werking en geldt voor een periode van 6 maanden.

Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Veenendaal een eind maken aan drugs gerelateerde activiteiten vanuit deze locatie.

Hennepkwekerij

Op 16 januari 2018 trof de politie in de bedrijfsruimten aan de Accustraat 8 een hennepkwekerij aan. De hennepkwekerij is door de politie geruimd. Het gedeelte van het pand waar de hennepkwekerij is aangetroffen is vanaf 1 februari 2018 gesloten gedurende een periode van 6 maanden. Tot die tijd is het verboden dat deel van het pand te betreden. De eigenaar van het pand en de huurder van de bedrijfsruimte zijn per brief geïnformeerd over de sluiting.

Opiumwet
Burgemeester Zoon maakt voor het tijdelijk sluiten van panden waarin verdovende middelen boven de norm voor eigen gebruik worden aangetroffen, gebruik van de wet Damocles. Op basis van artikel 13b van de Opiumwet heeft de burgemeester de bevoegdheid om gebouwen, waarin verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn, tijdelijk te sluiten.

Leegstaande panden
Leegstaande panden zijn een kans om mooie nieuwe bedrijven aan te trekken. Helaas bieden leegstaande panden ook kansen voor personen die het met de wet minder nauw nemen. Denk daarbij aan oneigenlijk gebruik van het pand, door bijvoorbeeld het opzetten van een illegale hennepkwekerij. Er ontstaan brandgevaarlijke en ongewenste situaties die de veiligheid van de omgeving aantasten.

Rol Ondernemers
Ondernemers kunnen door alert te zijn en signalen snel te melden criminelen buiten de deur houden en voorkomen dat hun bedrijf onnodig risico loopt. Bij de verhuur van hun pand is het de taak van een ondernemer om te weten aan wie het pand verhuurt wordt en met welk doel. Het is als ondernemer verstandig bij de verhuur of onderverhuur van een pand goede afspraken te maken met de huurder en deze vast te leggen in een (huur)contract.

Related posts

Geef een reactie

*