B&W gemeente Ede op werkbezoek in Ziekenhuis Gelderse Vallei

Het college van B&W van de gemeente Ede bezocht 5 februari 2019 Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Daar gingen ze langs bij de ver(nieuw)bouw van het bestaande operatiekamercomplex (OK-complex).

EDE – Het college van B&W van de gemeente Ede bezocht 5 februari 2019 Ziekenhuis Gelderse Vallei.
Daar gingen ze langs bij de ver(nieuw)bouw van het bestaande operatiekamercomplex (OK-complex).

Nieuwbouw en verbouw van dit OK-complex is nodig om te voldoen aan de toekomstige standaarden. Naast een rondleiding door het OK-complex spraken de raad van bestuur van Ziekenhuis Gelderse Vallei en het college van B&W van de gemeente Ede over ambities van het ziekenhuis op gebied van (top)sport en gezamenlijke inspanningen op gebied van voeding.

Door de nieuwbouw en verbouw van dit OK-complex zijn straks binnen het ziekenhuis alle moderne OK-technieken beschikbaar zoals beeldroutering en centrale narcosegas- en diathermieafzuiging. Voor de patiënt levert dit op dat er geopereerd wordt met de nieuwste technologie en innovaties. De ver(nieuw)bouw is naar verwachting eind 2020 afgerond. Het vernieuwde OK-complex wordt ook nog duurzamer doordat er gebruik wordt gemaakt van recirculatie van de afgezogen lucht en warmteterugwinning. De ver(nieuw)bouw vindt gefaseerd plaats, zodat er gedurende de looptijd van het project altijd 8 operatiekamers beschikbaar zijn.

Ziekenhuis Gelderse Vallei functioneert als één van de vijf landelijke CTO’s (centrum voor topsport en onderwijs).Ook werd stilgestaan bij de gezamenlijke inspanningen van de gemeente en het ziekenhuis rondom voeding in de zorg en samenwerking in de Coalitie Preventie Regio Foodvalley. Vanuit de samenwerking met WUR in de Alliantie Voeding in de Zorg is een landelijk expertisecentrum opgebouwd. De Regiodeal geeft een verdere impuls aan implementatie van goede voeding in de preventieve en curatieve gezondheidszorg.

Intensieve samenwerking tussen de gemeente Ede en Ziekenhuis Gelderse Vallei past in de wens om de gezondheidszorg in de keten goed te organiseren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.