Columnisten

Onlinevallei.nl is het weblog van Veenendaal, Ede, Wageningen & Rhenen waar dagelijks groot en klein nieuws, opinies, foto’s en tips uit de regio geplaatst worden. Gemaakt vóór en dóór mensen die hier wonen of werken. Onlinevallei.nl kan niet zonder goede schrijvers/reporters/bloggers voor haar website. Betrokken mensen met een passie voor één van de categorieën of onderwerpen bieden wij altijd ruimte hun columns op onze site te plaatsen. Heeft u een passie waar u graag over vertelt, wilt schrijven en dit delen via onlinevallei.nl? Past uw interesse binnen de genoemde thema’s of onderwerpen? Neemt u dan geheel vrijblijvend contact op via: info@onlineveenendaal.nl,  redactie@onlineveenendaal.nl of loosdrechtg@gmail.com.

Schrijven voor onlinevallei.nl doet u op vrijwillige basis. U mag zelf bepalen waar u over schrijft en met welke tijdsduur u columns aandraagt. Uw motivatie kan o.a. zijn: passie voor een bepaald onderwerp, u wilt als specialist over een bepaald onderwerp naamsbekendheid opbouwen, u wilt als student journalistiek ervaring opdoen met het schrijven en plaatsen van artikelen op een lokale website.

Alle reacties zijn van harte welkom!!!

Onze columnisten:


Jenny de Rooy
Gezonde voeding is belangrijk, maar wat is dat precies?
Ik heb het ook liever over een gezond eetpatroon. Naar mijn mening eet je weinig producten die suiker bevatten, geen tot weinig zuivel en langzame koolhydraten zoals peulvruchten.

Door veel groenten te eten, minstens 300 g per dag en langzame koolhydraten bouw je ook aan een sterk afweersysteem. Er is veel onderzoek gedaan naar de werking van voeding op je afweersysteem. Wat tevens duidelijk is geworden dat combinaties van bepaalde voedingsmiddelen elkaar kunnen versterken. Daarom vindt je ook vaak knoflook, gember en kurkuma in de recepten. Ook verse kruiden leveren hier een bijdrage aan.

Ik ben geen diëtist van wie je niets mag maar een kok en voedingsdeskundige die van lekker eten houdt.

Het regelmatig eten van groenten uit de kruisbloemigen familie zorgt ervoor dat je afweersysteem sterk blijft door de ‘glucosinolaten’ die er in hoge maten inzit. De kruisbloemigen zijn o.a. koolsoorten zoals, broccoli, boerenkool, paksoi, bloemkool, maar ook rucola en raapsteeltjes. Maar lust je nou een bepaalde groente niet vervang deze dan door een andere.

Snel, simpel en lekker, dáár draait het bij FoodSwitch om!

Gezond en verantwoord koken hoeft helemaal niet saai of ingewikkeld te zijn. Je eet meer groenten van het seizoen waardoor je gevarieerder gaat eten. Het is ook nog duurzaam en goedkoper.

Ik ben voedingsdeskundige, gewichtsconsulente en ik heb 25 jaar ervaring als kok. Ik maak aantrekkelijke, gevarieerde weekmenu’s, die je helpen om af te vallen en die de andere gezinsleden ook lekker vinden. Mijn missie is om jou te helpen naar een gezond gewicht zodat je zelfverzekerder in het leven staat met een gezond en goed lijf.

Mijn Switch ging niet zonder slag of stoot. Ik kreeg te maken met borstkanker. Dat ik verkeerd at bleek uit de boeken die ik ben gaan lezen over voeding en kanker. Het was belangrijk om slank te blijven voor mijn gezondheid. Hierdoor was ik enorm gemotiveerd. Ik weet waarom ik het wil doen. Niet om die mooie jurk weer aan te kunnen of om er een paar kilo af te krijgen. Nee, ik had de dieper liggende motivatie te pakken. Ik hoop jouw met mijn recepten te inspireren om dagelijks meer groenten te gaan eten. Ik wens je heel veel kookplezier met mijn recepten.

Gezonde groet,
Jenny de Rooy

www.foodswitch.nl

Volg mij op Facebook
https://www.facebook.com/foodswitch.nl
https://www.facebook.com/Jennyderooy

Bonsje Kraaij-van den Berg
bonsje

Hoi allemaal,
Mijn naam is Bonsje Kraaij-van den Berg
Mijn wiegje stond op het voormalig eiland Urk. Ik spreek dus ook prachtig dialect.
Ik ben de oudste dochter van Jan en Harmke van den Berg, getrouwd met Michel en stiefmama van mijn 3 prinsessen, Kayleigh, Dayenne en Alyssa. Deze meiden zijn elke 2 weken een weekend bij ons.
Tot 5 jaar terug was ik fulltime werkzaam in de visverwerkende industrie op Urk. Jammer genoeg ben ik door een gebroken schouder arbeidsongeschikt geraakt. Dit zorgde er wel weer voor dat ik veel meer tijd kreeg om mijn grootste hobby uit te voeren.

Koken! En natuurlijk ook eten. Hierin probeer ik een leuke balans te vinden tussen lekker zondig en lekker gezond. De liefde voor koken en eten zit waarschijnlijk in de genen. Mijn opa was scheepskok, mijn moeder is voedingsconsulente en mijn Bes (Urkers voor oma) was de beste taartenbakster die ooit op aarde rondliep!

Koken doe ik al sinds ik een jaar of twaalf ben. Mijn gerechten vinden gretig aftrek bij Michel en familie en vrienden. Verder ben ik beginnend hobbyfotograaf, wat natuurlijk handig is om al dat lekkers een beetje mooi op de foto te krijgen. Compleet verslaafd aan 24Kitchen en lees ik graag een goed boek.

Ik hoop dat jullie gezellig met mij mee lezen en dat ik jullie kan inspireren met mijn recepten en verhalen.

Heel veel liefs!

www.bonsjeskeukenavonturen.nl
Facebook: Bonsje’s Keuken Avonturen


Mirjam
Griffiemedewerker gemeente Veenendaal tot juli 2016. Huwelijk en man doen haar naar zeeland verhuizen, maar ze zal ons van blogs blijven voorzien…

Michel Martinus
Pseudoniem voor Joz B. Oud stadsdichter uit harderwijk en bereidt om iedere zondag een gedicht voor Onlinevallei.nl te schrijven.


Hanneke de Jonge
Recepten en culinaire recensies voor www.onlineveenedaal.nl
Mag ik mij even voorstellen. Ik ben Hanneke de Jonge. Omdat mijn ouders diverse horecabedrijven hadden, ben ik opgegroeid met lekker eten. Heb al mijn benodigde horecadiploma’s gehaald en heb een behoorlijke tik voor lekker eten meegekregen. Jarenlang heb ik de ene na de andere kookcursus- en workshop gevolgd. Kortom ik eet, droom en adem alles wat met lekker eten te maken heeft.

Mijn tweede passie is golf, speel al sinds 1980 en daarom zal ik op mijn culinaire tochten in Harderwijk en omgeving ook verschillende golfrestaurants bezoeken. Mocht u ook uw ervaringen willen delen betreffende restaurants en/of recepten, stuur uw reactie dan naar de local foodie hannekedejonge@kpnmail.nl of volg Hanneke op Facebook: www.facebook.com/smullenmethanneke en Culinea.nl


Harry Zevenbergen
Harry Zevenbergen is dichter/columnist geboren in Rhenen, opgegroeid in Veenendaal-Rhenen en nu wonend in Den Haag met een overdonderende performance. Hij daagt uit, vertedert en vermaakt zijn publiek met een energieke voordracht balancerend op de grens tussen po?zie en stand-up comedy. Publiceert o.a. in het actieblad Ravage, voetbaltijdschrift Johan, wielertijdschrift de Muur, schrijft met Adriaan Bontebal een dagelijkse internetcolumn onder de naam Zevenbal en schreef regelmatig gedichten/columns voor Radio en TV West. Op 17 mei 2004 debuteerde hij met de gedichtenbundel Punk in Rhenen bij uitgeverij Papieren Tijger.
En vanaf vandaag 12-08-2013, ook schrijver voor OnlineVeenendaal…


Anneroos Schoeman
Even voorstellen..
Wat moet u over mij weten? Mijn naam is Anneroos Schoeman. Ik ben 19 zachte (broeikaseffect!) winters oud.
Ik heb sinds mijn 13e schoenmaat 38, en ik ben enigszins bang dat dit niet meer gaat veranderen.
In 2012 heb ik mijn gymnasium-diplomaatje op het CLV hier in Veenendaal gehaald, en nu studeer ik taal- en cultuurstudies op de gezellige universiteit Utrecht. Ik ben een rasechte Veenendaler, dus ik ken zowel de positieve als de negatieve kanten van ‘ons dorp’.
Wat doe ik graag?
Ik kijk graag om me heen. Daarnaast maak ik liedjes (te weinig) en ben ik boos op de wereld (iets te vaak).
Sinds mijn vierde ben ik een stotterkoningin, en blauwbloedige hakkelaars schrijven liever dan dat ze praten. Schrijven vind ik dus enorm leuk. Een geslaagde column is voor mij het op orde brengen van rare kronkels in mijn hoofd, maar wel op zo’n manier dat iedereen zich er uiteindelijk mee kan identificeren. Gelukkig heeft iedereen een gek feestje in zijn/haar hoofd!
Het liefst schrijf ik over hoe grappig trieste dingen kunnen zijn. Dit onderwerp haal ik vaak aan, omdat het belangrijk is om te glimlachen bij vervelende situaties. Soms zal dit iets over de grens gaan, maar de mens prikkelen is erg leuk. Daarnaast vind ik de actualiteiten interessant, maar de gewone mens is nog interessanter. Ik vind beroemdheden ook gewone mensen, dus daar zal ik ook het een en ander over te zeggen hebben.
Ik kijk uit naar een bijzondere en uitdagende schrijfperiode!


Willem van Braak
Gaat ons aan de hand van spreekwoorden en gezegden laten genieten van zijn columns.
Volgens eigen zeggen:
Mijn naam is Willem van Braak, ik ben 36 jaar en getrouwd met Hilda. Samen hebben wij vier kinderen in de leeftijd van 11, 8, 5 en bijna 1 jaar oud. Ik ben op het grondgebied van Rhenen geboren (inderdaad: in het Julianaziekenhuis), maar heb voor de rest van mijn leven in Veenendaal gewoond. Mijn politieke interesse is van huis uit meegegeven. Mijn vader had een rol in de opbouw van de RPF in Veenendaal en heeft ook namens de RPF/GPV in de gemeenteraad gezeten. Verder heeft mijn leraar geschiedenis op het Ichthus College in Veenendaal, Roelof Bisschop, ook een belangrijke rol gespeeld in mijn oriëntatie op het politieke leven. Mijn eigen politieke ervaring heeft zich geuit in de periode van 1996 tot medio 2000, toen was ik bestuurslid van de RPF. Helaas moest ik met dat werk stoppen vanwege mijn werkzaamheden als vrachtwagenchauffeur.

Van september 2005 tot en met juli 2009 heb ik in deeltijd de pabo gedaan op de CHE en sinds augustus 2009 ben ik leerkracht in groep 8 van de school met de Bijbel Het Visnet in Elst (Utr.). Samen met mijn gezin ben ik lid van de christelijke gereformeerde Bethelkerk in Veenendaal. Ik ben binnen die kerk actief als organist en namens de groep organisten heb ik zitting in de commissie Vieren, die zich bezig houdt met alles wat te maken heeft met de organisatie en inhoud van de erediensten in de Bethelkerk. Verder ben ik binnen de Bethelkerk actief als kindernevendienstleider in de leeftijdscategorie van de groepen 5 en 6 van het basisonderwijs.

Nu ik weer meer tijd heb om me met politiek bezig te houden, ben ik ook zeer verheugd dat de selectiecommissie, het bestuur en uiteindelijk de ledenvergadering van de ChristenUnie mij op plaats 8 van de kandidatenlijst hebben geplaatst. Gezien de grootte van de ChristenUnie en de hoop op hernieuwde collegedeelname is mijn plaats op de kandidatenlijst te beschouwen als een kansrijke voor het gemeenteraadlidmaatschap.

Mijn motivatie om namens de ChristenUnie in de Veenendaalse gemeenteraad werkzaam te willen zijn, is gelegen in de liefde voor de christelijke, sociale politiek die de ChristenUnie voorstaat, maar ook in de liefde voor de plaats Veenendaal! Ik heb een zeer brede interesse en sta open voor alle portefeuilles die onderdeel zijn van het raadswerk. Dat verkeer en onderwijs mij uitermate interesseren zal niet vreemd zijn gezien mijn huidige en vorige werkkring, maar iedere andere portefeuille zal op mijn volledige inzet kunnen rekenen. Als een zetel in de gemeenteraad niet mijn deel zal worden na 3 maart, zal men mij vaak op de publieke tribune en bij fractie- en commissievergaderingen kunnen vinden als fractievolger c.q. fractieondersteuner.


Jacques Jullens Photography
Ik ben Jacques Jullens en fotografeer al met plezier vanaf ongeveer mijn 12e jaar. Wat ooit begon als hobby is in de loop der jaren uitgegroeid tot een geschoolde professionele gepassioneerde beleving. Vooral het vastleggen van mensen is waar ik de meeste klik mee heb. Een portretfoto in de studio is leuk maar van een passende locatie word ik pas echt blij. Onopvallend Opvallend is mijn lijfspreuk als het gaat om reportage zoals bruiloft en bedrijfsfotografie. Ik ben onopvallend omdat de dag draait om de hoofdpersonen en niet om mij. Opvallend is het als de foto’s klaar zijn en de opdrachtgevers blij verrast zijn met het herbeleven van hun dag.
Kijk gerust eens op mijn site of like mijn Facebook.