Cultureel Café

RHENEN – Op 17 januari wordt het eerste Cultureel Café van 2018 gehouden.
Cultuurplatform Rhenen biedt met Cultureel Café een open podium aan iedereen die zijn/haar kunst, kennis, (bedrijfs)activiteit of evenement wil delen met een groot en enthousiast publiek.

Ook nu belooft het weer een boeiende avond te worden.

Programma

  • Opening en welkom door Lea van Son
  • Presentatie Toon Blokland
  • Presentatie Ron Martens
  • Pauze
  • Presentatie Pianowandeling Lisette van de Loo
  • Optreden Rogier Pelgrim (singer/songwriter)
  • Optreden band Lookin4Graceland
  • Afsluiting door Lea van Son

Presentatie Toon Blokland
Begin jaren dertig van de vorige eeuw kwam de pastorie van de Hervormde kerk te Elst bij afwezigheid van een dominee gedurende ruim 9 jaar leeg te staan.In deze periode vonden verscheidene kunstschilders hun huisvesting in pastorie. Toon Blokland, coördinator van de HVOR Werkgroep Elst en Remmerden deed hier verder onderzoek naar. En, naar nu blijkt, zijn er veel mooie werken van Elst en omgeving gemaakt en bewaard gebleven.

Presentatie Ron Martens
Rhenen is prachtig geleden aan de Rijn en de Utrechtse Heuvelrug. Er zijn diverse prachtige natuurgebieden, zoals Blauwe Kamer, Grebbeberg en Plantage Willem III. Bijzondere diersoorten leven hier, zoals: ringslang, bever, das, ree, damhert, lepelaars, visarend etc.De natuurgebieden worden beheerd en beschermd door Utrechts Landschap. Ron Martens is vrijwillig boswachter hier.

Wat is een Pianowandeling?
Een middag vol pianoklanken door en voor jong en oud. Op uiteenlopende locaties in de binnenstad van Rhenen spelen amateurpianisten die middag hun muziek. Leerlingen en liefhebbers van allerleileeftijden zullen een grote diversiteit aan genres laten horen. Per locatie is een andere pianist te beluisteren. Alle locaties zijn te voet te bereiken, waarbij de bezoekers naar eigen voorkeur van de ene naar de andere locatie wandelen.

Rogier Pelgrim
Rogier Pelgrim is een liedjesschrijver en verhalenverteller uit Wageningen. Afgelopen jaar presenteerde hij zijn tweede studioalbum ‘Birds and Busy People’. Inspiratie voor het album kreeg hij op een pelgrimstocht naar Santiago de Compostella. In 2012 kreeg Rogier Pelgrim meer bekendheid toen hij finalist was in het televisieprogramma ‘De Beste Singer Songwriter’ van Nederland. Datzelfde jaar won hij ‘De Grote Prijs van Nederland’.

Het eerste Cultureel Café van 2018 wordt afgesloten door Lookin’ 4 Graceland, een vijfmans-band die de muziek van The King viert! Met name de jaren vijftig periode (‘54-‘62) heeft de speciale aandacht. Dus Elvis, de rocker.“We zijn geen kopie en zeker geen parodie. Wij spelen in de geest van Elvis! De beleving is vooral een muzikale. De show zit hem in de kleding en bv. het feit dat we op het podium voor een enorme foto van Graceland staan. Het repertoire is onverwoestbaar en hoeft alleen met hart en ziel vertolkt te worden en dat is precies wat we doen. We geven een spetterende back-to-the-fifties-rock’n’roll-show”.Cultureel Café vindt plaats op de bovenverdieping (ook bereikbaar met de lift) van Grand Café Moeke Rhenen.

Zelf iets te delen met de bezoekers van de volgende editie van Cultureel Café? Meld je dan nu aan en stuur een e-mail aan Lea van Son.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.