Cuneraconcert 2019

RHENEN – Op vrijdag 4 januari kunt u naar het Cuneraconcert 2019.
Inmiddels is dit een ware traditie als aftrap voor het nieuwe jaar!

Het Cuneraconcert wordt al voor de vijfde keer georganiseerd door Rotary Club Rhenen-Veenendaal. Dit jaar is het motto ‘Op 1 januari in Wenen, op 4 januari in Rhenen!’ De uitvoering van het schitterende Cuneraconcert 2019 wordt verzorgd door het JeugdOrkest Nederland. Dit orkest, dat bestaat uit jonge musici in de leeftijd van 14 tot 20 jaar die op zeer hoog niveau klassieke muziek vertolken, staat dit keer onder leiding van dirigent Arjan Tien.

Rotary Club Rhenen – Veenendaal presenteert Cuneraconcert 2019. Het JeugdOrkest Nederland oefent in de weekends en de vakantieperiode, waardoor het in staat is en prachtige uitvoering te geven. De rest van het jaar zitten de leden op school en volgen lessen op diverse conservatoria. Het JeugdOrkest Nederland brengt bij het Cuneraconcert 2019 de 17-jarige violiste Mayte Levenbach mee. Zij is de winnares van het Prinses Christinaconcours 2018. Mayte (2001) begon op vijfjarige leeftijd met de Suzuki vioolmethode. Amper twee jaar later werd ze aangenomen bij de Jong Talent Afdeling van het Koninklijk Conservatorium te Den Haag. Hier kreeg ze eerst les van Ilona Sie Dhian Ho en vervolgens van Theodora Geraets. Op dit moment heeft ze privéles van Julia Dinerstein. Mayte LevenbachVanwege haar virtuoze spel heeft Mayte mogen soleren bij verschillende orkesten, zoals het Residentie Orkest, het Rotterdams Philharmonisch orkest, Het Gelders Orkest, het Maestro Jules Orkest, de Marinierskapel en recentelijk het Symfonie Orkest Cuenca (Ecuador). Sinds september 2016 is ze lid van de LGT Young Soloists, een internationaal kamerorkest met Zürich als standplaats. Samen met hen heeft ze al vele concerten in de wereld mogen geven, afwisselend als soliste en orkestlid. Mayte speelt op een viool gebouwd door Johannes Jacobs.

Programma

  • Ouverture Ruslan en Lyudmila van Mikhail Glinka. Deze ouverture is onderdeel van de gelijknamige opera uit ca. 1840.
  • Tweede Vioolconcert van Sergei Prokofjev uit 1935 (soliste Mayte Levenbach)
  • Pauze
  • De Eerste Symphonie van Dmitri Sjostakovitsj, een jeugdwerk uit 1925.
  • En een nog nader te bepalen feestelijke toegift.

Na afloop van het Cuneraconcert 2019 zal de voorzitter van de Stichting Community Service Rotary Rhenen-Veenendaal de opbrengst de avond onthullen en overhandigen aan de burgemeesters van Rhenen en Veenendaal. De netto opbrengst is zoals altijd voor het goede doel en in 2018 waren dat de Jeugdcultuur en Sportfondsen in Rhenen en het Veenendaal. De goede doelen van dit jaar worden later bekend. Meer informatie is te vinden op de website van Cuneraconcert. Kaarten zijn verkrijgbaar via de site van Cuneraconcert of in in de Cunerakerk op 4 januari 2019.

Bron: Cultuur in Rhenen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.