December is Muziekmaand in de Cultuurfabriek

VEENENDAAL – December is Muziekmaand in de Cultuurfabriek vanaf 10:00 – 17.00 uur.
Zing Nederlands met me, DJ Conga, de hele maand gratis muziek lenen en meer

De maand december is het Muziekmaand in De Cultuurfabriek met diverse activiteiten rondom muziek. Zo vindt op dinsdag 11 december de sing-a-long ‘Zing Nederlands Met Me’ plaats, op zaterdag 22 december komt DJ Conga plaatjes draaien. Daarnaast is muziek lenen de hele maand december gratis!

Kortom, een muzikale en verrassende decembermaand bij Bibliotheek Veenendaal in De Cultuurfabriek.

Zing Nederlands Met Me
Op dinsdag 11 december vindt de activiteit Zing Nederlands Met Me plaats. Deelnemers kunnen zo al zingend Nederlands leren. Nieuwe bewoners en geboren Nederlanders zingen een uur lang samen verschillende oude en nieuwe Nederlandstalige (pop)liedjes. Gewoon omdat het gezellig is! Iedereen die Nederlands wil leren en/of lekker uit volle borst wil meezingen is welkom. Een taal leren door te zingen is leuk, het verbroedert en helpt ook om te ontspannen en nieuwe mensen te ontmoeten!

Tijd: 13.00-14.30 uur in de centrale hal in De Cultuurfabriek.

DJ Conga
Op zaterdag 22 december komt DJ Conga uit Veenendaal plaatjes draaien op verzoek. DJ Conga alias Bart Slikkerveer heeft een grote liefde voor vinyl platen vanaf de jaren 50 tot aan het digitale muziektijdperk (ca. 1990). Daarom draait hij lp’s op verzoek van mensen. Hierover zegt hij: ‘Ik ben a.h.w. een ‘levende jukebox’. Mensen kunnen zélf snuffelen in de platenbakken, de lp’s vasthouden en er ontstaan op die manier hele leuke gesprekken over de muziek van vroeger.’

Tijd: 13.30-16.30 uur. Gratis in de centrale hal van De Cultuurfabriek.

Gratis muziek lenen
De hele maand december kunnen bibliotheekleden gratis cd’s én gratis bladmuziek lenen. Bibliotheek Veenendaal heeft een uitgebreide collectie cd’s te leen op de 2e verdieping van De Cultuurfabriek. Ook is er speciaal voor de muziekmaand een gondelaar samengesteld met allerlei boeken over muziek in de brede zin van het woord.

Bron: Bibliotheek

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.