Deel werkzaamheden F. vd Paltshof onder saneringscondities

RHENEN – Een deel van de werkzaamheden voor de herinrichting van het centrum gaan plaatsvinden onder saneringscondities.
U leest hier precies waarom dit nodig is en wat de gevolgen zijn.

Ter voorbereiding van de werkzaamheden in het centrum is een bodemonderzoek uitgevoerd.
Het bodemonderzoek toonde aan dat er op één plek sprake is van licht verontreinigde grond. Het gaat om het zuidoostelijk deel van de Frederik van Paltshof (globaal tussen Koningstraat en het poortje). Op deze plek vinden werkzaamheden plaats aan de riolering en waterleiding.

Er zijn op deze plek verhoogde concentraties lood gevonden. Het gaat om zogenaamd ‘immobiel lood’. Dit betekent dat het lood gebonden is aan een andere stof en zich niet verplaatst.

De locatie zal worden afgezet met bouwhekken. Zo zorgen we ervoor dat het publiek hier niet mee in aanraking kan komen. Buiten het gebied, dat is afgezet met bouwhekken, is er geen risico. U kunt dus veilig langs deze plek lopen tijdens de werkzaamheden.

De mensen die het werk gaan uitvoeren, zullen werken onder saneringscondities. Zij dragen beschermende kleding (witte pakken). Dit is een voorzorgsmaatregel. Deze bescherming is nodig omdat zij vaker in deze omstandigheden werken.

De werkzaamheden vinden plaats vanaf 25 september en zullen maximaal 3 weken duren.

Mocht u hierover vragen hebben, dan kunt u contact opnemen met de omgevingsmanager van Van Hattum Infra, Kees van Dam, via 06-57730388 of rhenencentrum@vanhattum-infra.nl.

Bron: Rhenen

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.