Deelfietsconcept in Ede geïntroduceerd

EDE – Gisteren werd het deelfietsconcept Keobike op de locatie aan de Raadhuisstraat feestelijk geïntroduceerd door wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede.
De opvallende carrousels waren al enige tijd geleden geplaatst op 4 locaties in Ede.

Nu hangen ook de 12 fietsen per carrousel erin die gebruikt kunnen worden voor de laatste kilometers tussen bushalte en eindbestemming.

Alles aan KeoBike is innovatief. De robuuste design fietsen van VanMoof, het intelligente slot van Mobilock, waar geen fietssleutel voor nodig is, en de unieke carrousels van het bedrijf LoMinck, waar de fietsen eenvoudig in worden gestald. KeoBike is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, Syntus Gelderland en de gemeente Ede. Reizigers kunnen hun fiets reserveren met de speciale Syntus app op hun smartphone. Cees Anker, Algemeen Directeur van Keolis Nederland (Syntus Gelderland) over het deelfietsconcept: “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkeling in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is ons antwoord op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

Meer informatie over de Keobike kunt u krijgen via Hanneke Ruiter, woordvoerder Keolis Nederland (Syntus Gelderland). Zij is bereikbaar via 06 433 755 34 of communicatie@keolis.nl.

2 thoughts on “Deelfietsconcept in Ede geïntroduceerd

  1. Alles innovatief, of techno-pushing? Het intelligente slot van Mobilock, waar geen fietssleutel voor nodig is, is extreem onhandig. Mensen die geen (opgeladen) Android of iOS device (bij de hand) hebben kunnen geen fiets huren en ook niet terug brengen.
    De fietsen zijn ook nog eens te klein. Dat robuuste design van VanMoof is dus wellicht leuk voor de investeerders, maar niet voor de gebruikers.
    Eigenlijk zijn alleen de carrousels van LoMinck een nuttige vernieuwing.

  2. Waardeloze oplossing inderdaad. Dat Mobilock slot is lomp en werkt niet! Hoe kun je zon lomp en zwaar slot maken?
    Zie fietsdeelsystemen met betere oplossingen zoals Linka. Fiets te klein en carrousel vernieuwend maar onhandig.
    Ik heb een vanmiddag met ingebouwd slot. Werkt ook met appje en gaat nog open ook! :-))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.