Denk mee over plannen Grebbedijk

WAGENINGEN – Op woensdag 26 september organiseert het projectteam van de Grebbedijk een informatiebijeenkomst in Theater Junushoff in Wageningen.
Tijdens de bijeenkomst worden de concepten van de drie kansrijke alternatieven gepresenteerd.

Naast de waterveiligheidsopgave en oplossingen op het gebied van dijkversterking krijgen ook veel andere ambities voor het gebied rondom de dijk een plek in de alternatieven. Het projectteam van de Grebbedijk haalt tijdens deze informatieavond graag zoveel mogelijk meningen over de drie concept kansrijke alternatieven op; er is ruim de gelegenheid om mee te denken en reactie te geven. De avond begint om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur) in Theater Junushoff, Plantsoen 3, Wageningen.

Dijkversterking als aanleiding van een gebiedsproces
De Grebbedijk is voor nu veilig, maar moet worden aangepakt om ook in de toekomst het achterland te beschermen. Het dijktracé van iets meer dan 5 kilometer beschermt een gebied met ruim 250.000 inwoners, vanaf de Nederrijn tot Amersfoort. De economische waarde en de waarde van eventuele schade tellen meer dan ooit mee in de normering voor dijken. Juist omdat het gebied achter de Grebbedijk zó waardevol is, is dijkversterking van essentieel belang.

Van participatie naar drie concept kansrijke alternatieven
Gedurende de afgelopen twee jaar heeft het projectteam van de Grebbedijk intensief samengewerkt met omwonenden, ondernemers, verenigingen en andere Wageningers. Een sterk participatietraject waarin een ieder mee kon denken en zijn of haar ideeën over de Grebbedijk kon laten horen. Deze ideeën zijn gebundeld in zes mogelijke oplossingsrichtingen. Vanuit daar is, op basis van vergunbaarheid en technische haalbaarheid, getrechterd naar de drie concept kansrijke alternatieven. Hierin krijgen de meeste ambities een concrete plek in het gebied, andere ambities vallen af.

Dag van de Grebbedijk
Op zaterdag 20 oktober organiseert het projectteam voor de derde keer de Dag van de Grebbedijk. Tijdens deze dag is er van 10.00 uur tot 16.00 uur een informatiemarkt in de Binnenstadswinkel (Hoogstraat 15, Wageningen) waar verschillende partijen hun belang bij en kijk op de Grebbedijk presenteren. In de middag zijn er drie gratis rondvaarten over de Nederrijn vanaf het havenkantoor in de Rijnhaven. De Blauwe Bever vertrekt om 12.00 uur, 13.00 uur en 14.00 uur met maximaal 55 personen per vaart. De Dag van de Grebbedijk wordt georganiseerd tijdens de Week van Ons Water, een landelijke week waarin het belang van waterveiligheid wordt benadrukt.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de informatiebijeenkomst, de Dag van de Grebbedijk en excursies en activiteiten op www.grebbedijk.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.