DOVO en Sneek delen punten opnieuw

VEENENDAAL – Net als in Veenendaal stond er ook vanmiddag na 90 minuten voetballen een 3-3 eindstand op het scorebord.
Leon Toonen was destijds met twee treffers de grote mand aan DOVO-zijde.

In Sneek nam Toonen opnieuw twee treffers voor zijn rekening. Diep in blessuretijd zag de ploeg van Gert Kruys de thuisclub uit een vrije trap langszij komen.

DOVO had vanmiddag niet de beschikking over Nando Wormgoor. Enrico Patrick was wel weer present. Na een afwachtend begin was het DOVO dat de eerste mogelijkheid kreeg. Een vrije trap van Roy Bakkenes bereikt het hoofd van Leon Toonen. De spits kopt de bal een metertje over het doel van voormalig DOVO-doelman Barry Ditewig. Mitchell de Zwart had even daarvoor al de hele kaart ontvangen nadat hij Genridge Prijor naar de grond getrokken had.

Toch is het de thuisclub wat op voorsprong komt. Met de hulp van Rodney Ubbergen, die een bal niet kan klemmen, heeft Genridge Prijor weinig moeite de bal binnen te schieten. In een slechte eerste helft waarin beide ploegen weinig kansen krijgen en de wedstrijd vooral op het fysieke gespeeld wordt.

In de tweede helft verschijnt er een ander DOVO binnen de lijnen. ONS Sneek wordt direct vastgezet en een doelpunt lijkt een kwestie van tijd. Als Bas Mooij een corner van Roy Bakkenes met gevoel richting doel kopt weet Barry Ditewig de bal met een katachtige reactie onder de lat weg te ronselen. De nieuwe corner is echter wel succesvol. Roy Bakkenes brengt de bal opnieuw in en nu is het Leon Toonen die de bal richting doel kan koppen. De kopbal is zo hard dat hij Ditewig kansloos raakt. Dit doelpunt was tevens Leon Toonen zijn 100e officiële doelpunt in DOVO 1!

Rodney Ubbergen maakt enkele minuten na de gelijkmaker zijn slippertje van de eerste helft goed. Een verzet van Prijor wordt door invaller Musliu laag naar de hoek gekopt. Met een katachtige reflex verwerkt de doelman de bal tot corner. Ubbergen moet wel capituleren wanneer Prijor 2 man het bos in stuurt en vervolgens de vrijstaande Ale de Boer aanspeelt. De spits schuift de bal simpel in het lege doel binnen.

Als Mitchell de zwart dan een perfecte voorzet op aflevert is het opnieuw Toonen die het eindstation is. Uit de draai passeert hij Ditewig in de korte hoek en is de stand weer in evenwicht. Diezelfde Ale de Boer kan 20 minuten voor tijd ONS Sneek op voorsprong schieten. Uit een rommelige situatie ontvangt hij de bal. Via de knie van Ubbergen verdwijnt de bal over het doel. Met nog een minuut of vijf te spelen is het dan wel raak voor DOVO. Een corner van Roy Bakkenes wordt door Bas Mooij bij de eerste paal binnen getikt.

Uiteindelijk delen de ploegen toch de punt. Nadat Salim Amarzgiou een lichte overtreding begaat mag Ale de Boer van een meter of 20 aanleggen. Door de muur heen gaat de bal hard binnen.

Related posts

Geef een reactie

*