DOVO zet ongeslagen reeks voort

VEENENDAAL – Tegen de beloften van FC Groningen heeft DOVO haar ongeslagen reeks voort kunnen zetten.
Op eigen veld werden de beloften met 3-1 verslagen.

Voor rust opende Nassir Maachi de score. Na rust zorgde clubtopscorer Joshua Patrick vanaf de stip voor 2-0 en schoot Salim Amarzgiou van afstand DOVO naar een riante 3-0 voorsprong. Waar de gasten de hele middag Rodney Ubbergen op hun weg vonden capituleerde de doelman uiteindelijk die in blessuretijd op een inzet van Lars Kramer. Een treffer die enkel voor de statistieken was.

In een open beginfase had DOVO de nodige moeite met onder andere de van Manchester City gehuurde Uriel Antuna. De kleine behendige Mexicaan dwong de DOVO defensie met regelmaat tot uiterste inspanningen. In de tiende minuut vond de opkomende Mitchell de Zwart Joshua Patrick uitstekend. Alleen de aanvaller leek te schrikken van de bal waardoor hij over het doel van Pelle Boevink ging. Op het half uur is het dan wel raak. Pelle Boevink speelt de bal niet naar een medespeler maar ziet de bal verdwijnen in de voeten van Nassir Maachi die vervolgens de bal simpel in het lege doel schuift.

De tweede helft begint voor DOVO uitstekend. Nadat Joshua Patrick in de 48e minuut binnen de zestien naar de grond gewerkt wordt gaat de topscorer ook zelf achter de bal staan. Een buitenkansje die Patrick prima uitpakt en zijn seizoen totaal naar 13 tilt. Niet lang daarna kan het Veense publiek opnieuw juichen als Salim Amarzgiou doelman Boevink van grote afstand het nakijken laat.

Met een riante 3-0 voorsprong laat DOVO vervolgens het initiatief aan FC Groningen wat net als DOVO nog enkele kansen krijgt. Maar een uitstekend keepende Rodney Ubbergen weet lang zijn doel schoon te houden tot dat hij in blessuretijd zijn meerdere moet bekennen op een inzet van Lars Kramer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.