Duizendste actie Ede Doet

EDE – Een groep omwonenden van het speelveldje de Rietsigaar aan de Allendesingel in Ede startte deze week de duizendste Ede Doet actie.
De bewoners verzamelen waardecheques om speeltoestellen te kunnen aanschaffen. Om dit bijzondere moment te vieren, kregen de bewoners een cheque van honderd euro.

Succesvol
Sinds de start van Ede Doet in 2015 zijn er door inwoners dus al 1.000 acties aangemeld. ,,Mooi om te zien dat zo veel inwoners aan de slag zijn gegaan om hun buurt mooier of leuker te maken’’, zegt wethouder Willemien Vreugdenhil. ,,Ede Doet voorziet duidelijk in een behoefte: samen de buurt verbeteren. En het mooie is dat je ook je buren nog beter leert kennen.’’

Wat is Ede Doet?
Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via de site EdeDoet.nl kunnen bewoners een initiatief aanmelden. Andere inwoners kunnen hun waardecheque aan het initiatief doneren. Als een initiatiefnemer voldoende cheques heeft verzameld, dan wordt het initiatief daadwerkelijk gerealiseerd.

Maak je straat of buurt mooier, leuker of beter
Drie keer per jaar ontvangen bewoners van Ede een cheque ter waarde van € 7,50. Op de website van Ede Doet kan je samen met je buurtgenoten sparen voor initiatieven die jouw straat of buurt nog mooier, leuker of beter maken. Bijvoorbeeld voor een leuke sportmiddag met de kinderen uit de buurt of om je straat op te fleuren met nieuwe planten en bloemen. In september zijn de laatste bonnen voor 2018 verstuurd.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.