Duurzame verkeersborden van bamboe

De gemeente Wageningen gaat een aantal verkeersborden vervangen door exemplaren gemaakt van bamboe.
Een milieuvriendelijk product.

WAGENINGEN – De gemeente Wageningen gaat een aantal verkeersborden vervangen door exemplaren gemaakt van bamboe.
Een milieuvriendelijk product.

“Het is weer een stap naar een meer duurzamer Wageningen. Als gemeente vinden we dat we het goede voorbeeld moeten laten zien dat je ook met kleine stappen kunt bijdragen aan een duurzamer leven” wethouder Peter de Haan.

Er wordt gestart met een proef waarbij een deel van de nieuw te plaatsen verkeersborden wordt uitgevoerd in Bamboe. Het gaat dan in eerste instantie vooral om borden voor gehandicaptenparkeren, voor het parkeren bij oplaadpunten en voor deelauto’s. Zijn de ervaringen met de proef positief dan volgen meer verkeersborden.

Duurzamer
De huidige verkeersborden worden gemaakt van aluminium. Alhoewel aluminium goed kan worden gerecycled, zorgt de productie voor een forse CO2-uitstoot. Bamboe is duurzamer en milieuvriendelijker dan aluminium omdat het wordt gemaakt van de snelst groeiende plant ter wereld en volledig hernieuwbaar is. De bamboe verkeersborden bestaan uit een aantal lagen bamboe die op elkaar zijn gelijmd met een milieuvriendelijke houtlijm. De borden zijn uiteindelijk volledig recyclebaar en zien er aan de voorkant precies zo uit als aluminium borden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.