Europese Verkiezingen 23 mei 2019

RHENEN – Op donderdag 23 mei kunt u stemmen voor het Europese Parlement.
Door te stemmen kunt u meebeslissen over de samenstelling van het Europese Parlement in Brussel.

Mee mogen beslissen, is een belangrijk recht. Door te stemmen, bepaalt u mede wie uw belangen vertegenwoordigt in Brussel.

Registratie kiesrecht voor EU-burgers
Bent u EU burger en wilt u in Nederland meestemmen voor het Europese Parlement? U kiest dan voor de Nederlandse kandidaten. U kunt zich tot uiterlijk 9 april laten registreren als kiezer door een formulier Model Y32 in te vullen bij de balie burgerzaken. De registratie blijft gelden zolang u in Nederland woont. Wilt u in uw land van herkomst kiezen? Dan hoeft u niets te doen, tenzij u zich al eerder in Nederland geregistreerd heeft.

Inwoners met de Britse nationaliteit
Britten mogen deze keer toch meestemmen voor het Europese Parlement. Omdat het Verenigd Koninkrijk op 9 april nog bij de EU hoort, heeft u stemrecht bij de verkiezingen op 23 mei aanstaande. Voor Britten gelden dezelfde regels voor registratie als kiezer als voor overige EU-burgers.

Briefstemmen
Verblijft u tijdelijk in het buitenland en wilt u per brief stemmen voor het Europese Parlement? U kunt dat aanvragen bij de gemeente Den Haag. Kijk op www.denhaag.nl voor meer informatie.

Bron: Rhenen

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.