Familieactiviteit: Opschoonvaart 3 september

Video Opschoonvaart

WAGENINGEN – Samen met buurtbewoners organiseert Wageningen Schoon op zondag 3 september de eerste Stadsgracht Opschoonvaart.
Tijdens dit evenement-voor-het-hele-gezin halen we al het zwerfafval uit de stadsgracht.

Onze stadsgracht is een verzamelplaats voor zwerfafval. Flesjes, blikjes en zakjes worden in de gracht gegooid of waaien er in. Het is hun laatste tussenstop op weg naar de plastic soup, want via het gemaal komen ze in de Rijn en dus in de zee. Het is dus extra belangrijk dat we het er op tijd uit halen. Dat doen we tijdens deze Opschoonvaart. Deze Opschoonvaart is de eerste in een reeks: in het vervolg gaan we minimaal twee keer per jaar het water op.

De Opschoonvaart is een activiteit voor het hele gezin, want wat is er nou leuker dan samen met je ouders of opa en oma lekker door de gracht te peddelen? Om 10:00 verzamelen we bij de Junushoff. Er zijn voldoende kano’s en zwemvestjes voor 25 deelnemers (dank je wel, VADA!), dus geef je snel op door even een mailtje te sturen. Tegelijk met de Opschoonvaart is er een Opschoonwandeling (op het ‘vaste land’ dus) om ook de omgeving van de gracht schoon te maken.

Bron: Wageningen Schoon

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.