Feestelijke opening Inloop Jeugd en Gezin in het Startpunt

Op woensdag 10 april werd door wethouder Lara de Brito de Inloop Jeugd en Gezin van het Startpunt geopend.
De middag had een feestelijk programma en was voor ouders/opvoeders en kinderen. Het programma bestond uit diverse spel en kinderactiviteiten en werd drukbezocht.

WAGENINGEN – Vorige week woensdag werd door wethouder Lara de Brito de Inloop Jeugd en Gezin van het Startpunt geopend.
De middag had een feestelijk programma en was voor ouders/opvoeders en kinderen. Het programma bestond uit diverse spel en kinderactiviteiten en werd drukbezocht.

Iedereen met een vraag over opvoeden of opgroeien kan vanaf vrijdag 12 april bij de Inloop Jeugd en Gezin terecht; zowel opvoeders, kinderen en jongeren. Wethouders Lara de Brito: “Het is belangrijk dat inwoners vroegtijdig hun vragen over opvoeden en opgroeien kunnen stellen aan een deskundige. Dat er snel kan worden meegedacht als je tegen vragen of dillema’s aanloopt. Niet alleen bij hoogopgelopen problemen, maar vooral juist ook voor alledaagse vragen. Deze inloop biedt hiertoe extra mogelijkheden’’.

Voor welke vragen?
Deskundige (jeugd)medewerkers van het Startpunt gaan in op allerlei vragen over opvoeden en opgroeien. Zij weten welke ontwikkeling bij welke leeftijd hoort. De vragen kunnen heel divers zijn zoals bijvoorbeeld het verkrijgen van meer zelfvertrouwen. Hoe vertel je je kind als je gaat scheiden? Het omgaan met sociale mediagebruik bij kinderen? Wat kan er gedaan worden tegen pesten?

Een luisterend oor, meedenken en het aanreiken van praktische tips en adviezen, geven vaak al het vertrouwen om zelf verder te kunnen. Voor wie langer een steuntje in de rug nodig heeft, zijn meerdere gesprekken mogelijk. De gesprekken kunnen zowel thuis als op het Startpunt plaatsvinden en zijn gratis voor alle inwoners uit Wageningen.

Wanneer?
Op vrijdagochtend kan men tussen 9.00-13.00 zonder afspraak binnenlopen in het Startpunt, Rooseveltweg 408a. Op dinsdagavond van 19.30-21.00 uur zijn de medewerkers telefonisch (0317-410160) en via WhatsApp (06-22 59 24 34) bereikbaar. Men hoeft de deur dus niet uit om een vraag te kunnen stellen. Meer informatie is ook te vinden op www.startpuntwageningen.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.