Fietsroute netwerk in Wageningen uitgebreid

WAGENINGEN – In Wageningen is het fietsknooppunten netwerk vernieuwd en uitgebreid.
Dit netwerk loopt nu ook door het stedelijk gebied van Wageningen.

De nieuwe routes voeren door de binnenstad en over Wageningen Campus. Wethouder Dennis Gudden: “we zijn blij met deze kwaliteitsimpuls voor het fietsroutenetwerk en verwachten dat dit een positief effect heeft op de aantrekkingskracht van de Veluwe en Wageningen in het bijzonder. Zo wordt de Campus het uithangbord van de stad en kunnen bezoekers onze mooie binnenstad ervaren. Tegelijk kunnen onze ondernemers hiervan mee profiteren.”

De aanpassingen maken deel uit van de verbetering van het complete fietspaden netwerk. Dit gebeurt de komende maanden en is nodig omdat het na tien jaar verouderd is. Bij de start van het recreatieseizoen in mei moet de Veluwe weer beschikken over een modern en goed bewegwijzerd fietsnetwerk. De twintig gemeenten op de Veluwe en de provincie Gelderland investeren hierin samen € 750.000. De investering van de gemeenten en provincie past in de ambitie om de Veluwe weer de belangrijkste binnenlandse vakantieregio te maken.

Gemak
Met het fietsknooppunten netwerk kunnen gebruikers zelf een route samenstellen en onderweg de genummerde knooppunten volgen. Het gemak hiervan wordt door toeristen en inwoners hoog gewaardeerd.

Uitbreiding
De totale lengte van het fietsknooppunten netwerk stijgt van 1700 naar 2050 kilometer. De uitbreiding vindt onder andere plaats omdat in de afgelopen jaren nieuwe fietspaden zijn aangelegd. Ook worden aantrekkelijk bestemmingen nu beter opgenomen in de routes. In een aantal situaties worden ook routes opgeheven, bijvoorbeeld vanwege de verkeersveiligheid. Op de 575 knooppunten komt een informatiepaneel met kaart en informatie te staan. Meer informatie over de wijzigingen en de voortgang is te vinden op de website www.routesopdeveluwe.nl.

Related posts

Geef een reactie

*