Filmhuis filmladder 11 mei 2019

Deze week in Filmhuis Veenendaal op zaterdag 11 mei om 20.00 uur kun je kijken naar Green Book.
De film is al eerder vertoond en wordt wegens succes herhaald.

VEENENDAAL – Deze week in Filmhuis Veenendaal op zaterdag 11 mei om 20.00 uur kun je kijken naar Green Book.
De film is al eerder vertoond en wordt wegens succes herhaald.

De film geeft een mooi beeld van klassenverschillen en hoe die door de omstandigheden overwonnen kunnen worden.

Zondag 12 mei om 14.30 uur vertonen we On the Basis of Sex, een film over de vrouwenemancipatie in het Amerikaans rechtssysteem. Ondanks alle tegenslagen vecht Ruth Bader tot aan hoger beroep toe om een eind te maken aan de discriminatie van vrouwen.

Green Book
Zaterdag 11 mei om 20.00 uur

Wanneer concertpianist Don Shirley in 1962 op zoek is naar een chauffeur voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip, een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter die tijdelijk zonder werk zit en graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende ‘blanke’ staten aan de hand van een speciale reisgids, The Green Book, die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn. Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme, maar ook met onverwachte situaties van saamhorigheid en dit alles zeker (zie het plaatje) niet zonder humor.

On the Basis of Sex
Zondag 12 mei april om 14.30 uur

Nog geen vijftig jaar geleden was het Amerikaans Hooggerechtshof een mannenbolwerk. In de film On the basis of Sex word je meegenomen naar de wereld van Ruth Bader, die haar weg in deze door mannen gedomineerde wereld bevecht. In het begin van haar carrière, we schrijven 1971, worstelt ze met discriminatie op basis van geslacht. Ze stuit samen met haar man, Martin Ginsburg, op een zaak, die zowel haar carrière als het rechtssysteem voorgoed kan veranderen. Ze probeert, gesteund door haar gezin, de zaak in hoger beroep te winnen om daarmee een eind te maken aan het seksisme. Met haar geschiedenis is Ruth Bader een van de grootste vrouwelijke iconen ter wereld en heeft ze wereldwijd een belangrijke rol gespeeld in de vrouwenemancipatie en de strijd voor vrouwenrechten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.