Filmhuis programma 18 mei 2019

Op zaterdag 18 mei om 20.00 uur kun je in Filmhuis Veenendaal kijken naar Lazzaro Felice.
Een fijne, Italiaanse film met een magisch-realistische sfeer, grotendeels gefilmd op het Italiaanse platteland.

VEENENDAAL – Op zaterdag 18 mei om 20.00 uur kun je in Filmhuis Veenendaal kijken naar Lazzaro Felice.
Een fijne, Italiaanse film met een magisch-realistische sfeer, grotendeels gefilmd op het Italiaanse platteland.

De hoofdpersoon is een jongen die te goed is voor deze wereld. Hij straalt niets dan goedheid en onschuld uit in een omgeving waarin heel andere waarden de boventoon voeren. “De film neemt stelling tegen egoïsme en opportunisme, door liefde en humor te verspreiden”, aldus een recensie in Trouw.

Zondag 19 mei om 14.30 uur vertonen we Bon Dieu 2, een Franse feelgood-film, die je alvast in vakantiestemming brengt. De vier dochters van vader Claude en moeder Marie hebben elk een man met een niet-Franse achtergrond gekozen: moslim, joods, Chinees en Afrikaans. Dat geeft complicaties en misverstanden, maar het levert ook de nodige humoristische situaties op.

Lazzaro Felice
Zaterdag 18 mei om 20.00 uur

Deze film gaat over de jonge Lazarro die over een uitzonderlijke goedheid beschikt en die in het landelijke dorp Inviolata woont. Het leven op het platteland is eeuwenlang hetzelfde gebleven: de markies buit de boeren uit. En die profiteren op hun beurt van Lazzaro. Op een zomerdag raakt laatstgenoemde bevriend met Tancredi, de zoon van de markies. Het is hierdoor dat Lazzaro door de tijd kan reizen en dit leidt hem naar de moderne wereld. Een film op de grens van magie en realisme, in de geest van Italiaanse klassiekers van weleer.

Bon Dieu 2
Zondag 19 mei om 14.30 uur

Na het succes van Bon Dieu! zijn de families Verneuil en Koffi terug. Het Franse echtpaar Claude en Marie Verneuil wordt met een nieuwe crisis geconfronteerd. Hun vier schoonzonen Rachid, David, Chao en Charles willen samen met hun vrouwen en kinderen Frankrijk verlaten en hun geluk in het buitenland beproeven. Maar een leven zonder hun kroost in de buurt kunnen Claude en Marie zich niet voorstellen, dus doen ze er alles aan om hen in het land te houden. Ondertussen landt de familie Koffi in Frankrijk voor het huwelijk van hun dochter. Ook hen wacht een aantal pittige verrassingen..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.