Filmhuis Veenendaal 15 april 2017

VEENENDAAL – Deze week vertonen we twee films in Filmhuis Veenendaal.
Zaterdag 15 april om 20.00 uur kun je kijken naar T2 Trainspotting, een vervolg op de in 1996 uitgebrachte film Trainspotting.

T2 Trainspotting is in werkelijkheid ook twintig jaar na de film uit 1996 gemaakt, zodat de veranderingen voor ons heel logisch zijn. Een vervolg maken op een eerder uitgebrachte film brengt risico’s met zich mee, maar Danny Boyle heeft niet geprobeerd om het origineel te overtreffen. De film is (heel losjes) gebaseerd op de vervolgroman Porno (2002) van Irvine Welch. Het is een film geworden waar geen echt verhaal in zit, maar waarin verschillende situaties zich in een rap tempo opvolgen. Een aanrader!

Een heel ander soort film is Jackie, die zondag 16 april om 14.30 uur wordt gedraaid. Het is een mooie en aangrijpende film, waarin alle commotie en verdriet die ontstaan zijn door de moord op John F. Kennedy, zichtbaar gemaakt zijn vanuit het perspectief van zijn vrouw Jackie (Nathalie Portman).

T2 Trainspotting

  • Zaterdag 15 april om 20.00 uur

T2 Trainspotting is het vervolg op de culthit van twintig jaar geleden, Trainspotting. Als Mark Renton (Ewan McGregor) na twintig jaar zijn toenmalig stamcafé binnenstapt, lijkt er niet veel veranderd te zijn. Het is alsof zijn vrienden Spud (Ewen Bremner), Sick Boy (Jonny Lee Miller) en Begbie (Robert Carlyle) op zijn terugkeer gewacht hebben. Maar schijn bedriegt, de vier vrienden zijn allemaal op hun eigen manier volwassen geworden.

Jackie

  • zondag 16 april om 14.30 uur

Er is een reeks (speel)films gemaakt over John F. Kennedy, maar nog nooit is er speciaal ingezoomd op zijn vrouw, Jackie Kennedy Bouvier. Zij was dan ook erg gesteld op haar privacy. Pablo Larraín heeft nog maar net met veel succes een episode uit het leven van de Chileense dichter/politicus Pablo Neruda in het filmhuiscircuit laten zien. En nu is het weer raak. Hij toont het overbekende verhaal van de toevallig in close-up gefilmde moord op John F. Kennedy op 22 november 1963 en de vier dagen van nationale rouw, door de ogen van de charismatische First Lady. Alles en iedereen richtte de blik op de weduwe, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie te verenigen en het historische beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid te bepalen.

Related posts

Geef een reactie

*