Filmhuis Veenendaal 24 november 2018

VEENENDAAL -Na de prachtige natuurfilm over de Oostvaardersplassen heeft regisseur Ruben Smit samen met zijn mensen een spectaculaire film gemaakt over ons Waddengebied met als titel kortweg Wad.
Van alle kanten wordt het leven in en op de Waddenzee getoond.

De stem van Gijs Scholten van Aschat maakt het geheel voor de kijker helemaal af.

Dat Sinterklaas weer in het land is, is niemand ontgaan. De maan schijnt door de bomen, de wind waait weer volgens het liedje en de pietendiscussie is weer in volle gang. In het filmhuis hebben we voor deze gelegenheid een fantastische, spannende sinterklaasfilm op zondag 25 november om 14.30 uur: Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht. Om de voorstelling een sinterklaasfeestelijk tintje te geven, kunnen de bezoekende kinderen hun schoen zetten in de foyer. Wie weet is er tijdens de film dan bezoek geweest van de Sint en zijn Pieten.

Wad

  • Zaterdag 24 november om 20.00 uur

Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit, bekend van De Nieuwe Wildernis, en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes, maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste filmtechnieken, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Sinterklaas en de Vlucht door de Lucht

  • Zondag 25 november om 14.30 uur

In heel het land is er maar één kind dat nooit haar schoentje zet: Floor. Als zij iets wil, vraagt ze het gewoon aan haar steenrijke vader, de baron. Tot Floor op een dag een zwembad vol chocolademunten wenst. Er is geen bakker die aan deze vraag kan voldoen, dus is er maar één iemand die nog kan helpen: Sinterklaas. Maar 1 miljoen chocolademunten is ook voor de Sint te veel. Floors vader is woedend dat iemand ‘nee’ zegt tegen zijn dochter en ontvoert de Goedheiligman met zijn luchtballon. Als de Pieten één miljoen chocolademunten voor hem maken, zal hij Sinterklaas vrijlaten. Lukt het de Pieten om op tijd alle munten te maken en de Sint te bevrijden zodat pakjesavond toch door kan gaan…?

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.