Filmhuis Veenendaal 3 november 2018

VEENENDAAL – Deze week vertonen we drie mooie films in Filmhuis Veenendaal.
Om te beginnen zaterdag 3 november om 20.00 uur The Children Act, een verfilmd dilemma tussen geloof en wet.

Als Jehova’s getuige mag je geen bloed van andere mensen krijgen, maar wat als het gaat om een kind van 17 jaar? Mag hij zelf beslissen of wordt dit voor hem gedaan?
Zondag 4 november om 14.30 uur kun je kijken naar Maria By Callas. Deze documentaire vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s.

Woensdag 7 november draaien we om 20.00 uur Doris. De vraag die in deze Nederlandse komedie wordt gesteld is: hoe krijg je je leven als gescheiden 45-jarige vrouw op de rit?

  • The Children Act
    Zaterdag 3 november om 20.00 uur

Fiona Maye is een gerespecteerd rechter van het Hooggerechtshof waar ze bekend staat om haar professionele en weloverwogen uitspraken binnen het complexe familierecht. Wanneer haar huwelijk met Jack lijkt te bezwijken onder haar toewijding voor haar vak, stort Fiona zich op een ingewikkelde zaak. De 17-jarige Adam heeft leukemie en zal zonder een bloedtransfusie niet lang meer leven. Vanwege zijn geloof als Jehovah’s getuige weigert Adam de noodzakelijke medische hulp. Fiona moet besluiten of de wet hierin bepalend is of dat het recht op vrije wil zwaarder weegt. Haar uitspraak heeft hoe dan ook grote gevolgen voor hen beiden.

  • Maria By Callas
    Zondag 4 november om 14.30 uur

De documentaire Maria By Callas vertelt het levensverhaal van de bekende Amerikaans-Griekse operazangeres Maria Callas aan de hand van nooit eerder vertoonde video’s en foto’s. De documentaire toont veertig jaar na haar dood persoonlijke Super 8-films, eigen live-opnames, intieme brieven en zeldzame archiefbeelden waarin Maria Callas voor het eerst in kleur achter de schermen te zien is. Naast Callas zijn ook Aristoteles Onassis, Marilyn Monroe, Alain Delon, Yves Saint Laurent, J.F. Kennedy, Luchino Visconti, Winston Churchill, Grace Kelly en Liz Taylor te zien in de film. Maria By Callas is een intiem portret van de beroemdste sopraan uit de twintigste eeuw.

  • Doris
    Woensdag 7 november om 20.00 uur

Het leven is geen met croissantjes en softijs overladen kampeerfestijn”. Aan de vooravond van haar vijfenveertigste verjaardag is Doris Doorenbos, een gescheiden vrouw met twee kinderen, op een dood punt aanbeland. Terwijl de mensen om haar heen carrière maken en drukke, volwassen levens leiden, is er van Doris’ eigen dromen maar weinig terechtgekomen…. De film is gemaakt onder de creatieve leiding van Will Koopman.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.