Filmladder Filmhuis 9 februari 2019

Komend weekend aan film geen gebrek in Spectrum, met onder meer vrijdagavond om 19.30 uur Veenendaal Filmt!
Je ziet een achttal korte films van amateurfilmmakers uit ons eigen Veenendaal.

VEENENDAAL – Komend weekend aan film geen gebrek in Spectrum, met onder meer vrijdagavond om 19.30 uur Veenendaal Filmt!
Je ziet een achttal korte films van amateurfilmmakers uit ons eigen Veenendaal.

Het thema is dit keer Zwart Wit. Er zijn drie inzendingen in de categorie tot 18 jaar en vijf in de categorie 18 jaar en ouder. Onze deskundige jury maakt bekend wie er dit keer met de Veense Oscars naar huis gaan. De zaal loopt al weer aangenaam vol, dus wees er snel bij om voor jouw gratis kaartje niet achter het net te vissen.

Aanstaande zaterdag om 20.00 uur is Becoming Astrid in onze filmzaal te zien. In deze biopic zien we hoe Astrid Lindgren met de nodige tegenslagen te maken krijgt, voordat zij als schrijfster wereldfaam geniet.

Op zondag draaien we om 14.30 uur The Wife. In deze film speelt de met een Golden Globe bekroonde en Oscar-genomineerde actrice Glenn Close de vrouw van een beroemde schrijver die de Nobelprijs voor de Literatuur gaat ontvangen. Hoewel ze altijd als trouwe steun en toeverlaat in zijn schaduw heeft geopereerd als de perfecte echtgenote, lijkt nu de tijd aangebroken daar een punt achter te zetten.

En dan nog dit: Bohemian Rhapsody is inmiddels de best bezocht film ooit bij Filmhuis Veenendaal. De extra voorstelling van 24 februari is nu al ook weer uitverkocht. Er lijkt geen einde te komen aan de vertoning van deze succesfilm, want er is opnieuw een extra voorstelling gepland op woensdag, 6 maart om 20.00 uur. De kaartverkoop voor deze voorstelling start binnen enkele dagen. Dus: check de website en reserveer!

Veenendaal Filmt!
Vrijdag 8 februari om 19.30 uur

Zowel jonge(re) als oude(re) Veenendaalse filmmakers hebben dit jaar hun best gedaan om zelf een eigen korte film te maken binnen het thema ‘Zwart Wit’. Wie gaat er dit jaar naar huis met het gouden beeld?
Mis deze unieke Veense filmavond niet en reserveer GRATIS kaarten!

Becoming Astrid
Zaterdag 9 februari om 20.00 uur

Wij hebben ‘onze’ Annie M.G. Schmidt. In Zweden hebben ze ‘hun’ Astrid Lindgren. Als jonge vrouw maakte Astrid een gebeurtenis mee die haar diep trof en het verdere verloop van haar leven zou bepalen. Zij haalde daar de kracht uit en het zelfvertrouwen om te kiezen voor een ander pad dan in die tijd van een jonge vrouw werd verwacht. Ze volgde haar gevoel en ontwikkelde zo haar passie voor schrijven. Met fantasierijke kinderboeken als Pippi Langkous en Ronja de Roversdochter is ze wereldwijd een van de meest inspirerende en geliefde auteurs van ons tijdperk geworden en staat ze symbool voor de vrije mens die met conventies durft te breken.

The Wife
Zondag 10 februari om 14.30 uur

Joan Castleman heeft veertig jaar lang haar talent, dromen en ambities opgeofferd voor de literaire succescarrière van haar charismatische man Joe Castleman. Hun pact zorgde voor een stevig huwelijk, maar Joan heeft haar breekpunt bereikt. De dag voordat haar man de Nobelprijs voor Literatuur krijgt uitgereikt, besluit ze een geheim te onthullen waardoor alles in één klap op losse schroeven komt te staan. Een ijzersterk, spannend en stijlvol drama over menselijke relaties en een vrouw die uiteindelijk haar eigen stem vindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.