Filmladder Filmhuis

VEENENDAAL – Kijk mee in het leven van de Amerikaanse astronaut Neil Armstrong en de legendarische ruimtemissie waardoor hij op 20 juli 1969 de eerste man werd die een voet op de maan zette.
De film First Man wordt zaterdagavond vertoond om 20.00 uur.

Kon je vorig weekend niet naar de prachtige natuurfilm Wad? Pak dan nu je kans op zondagmiddag om 14.30 uur om deze spectaculaire film over ons Waddengebied te zien. De stem van Gijs Scholten van Aschat maakt het geheel voor de kijker helemaal af. Reserveer snel, want vorig weekend was deze film uitverkocht!

First Man
Zaterdag 1 december 20.00 uur

First Man vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen. De film laat zien wat Armstrong en heel Amerika er voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen.

Wad
Wad is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit, bekend van De Nieuwe Wildernis, en zijn crew registreren dit unieke Nederlandse natuurgebied en al zijn bijzondere natuurfenomenen onder en boven water, in elk jaargetijde. Geen aaneenschakeling van mooie plaatjes, maar een duidelijk verhaal met herkenbare iconen zoals de zeehond, de bergeend en de slechtvalk. Een film die het ecosysteem in beeld brengt als nooit te voren; van de kleine kiezelwieren onderaan de voedselketen tot aan de slechtvalk en de grijze zeehond. Met de nieuwste filmtechnieken, zoals, timelapses, drones, microfotografie en onderwatercamera’s weet de crew de bijzondere natuur van de Wadden vanuit alle perspectieven te vangen. Het waddengebied is het enige Nederlandse natuurgebied met de status Unesco Werelderfgoed.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.