Geen verkapte snelweg door ’t Veen

VEENENDAAL – Het college van B&W is van plan de verbreding van de Rondweg-Oost te steunen.
In de hoop de provincie gunstig te stemmen is het college bereid de provincie Utrecht een verlaat Sinterklaascadeautje van twee miljoen euro te geven.

Er is geen enkele garantie dat deze kostbare surprise iets oplevert. Er zijn veel onzekerheden, niet alleen voor de huidige bewoners, maar ook voor de nog te ontwikkelen nieuwbouw in Veenendaal-Oost. Daarnaast speelt de problematiek van geluidsoverlast en fijnstof, dit komt de leefbaarheid niet ten goede.

Salamitactiek
De provincie hanteert een salamitactiek, de projecten als Rijnbrug, Cuneraweg en Rondweg-Oost worden bewust niet integraal behandeld. De provincie wil een Noord- Zuid verbinding ten behoeve van de mobiliteit, maar de leefbaarheid is van ondergeschikt belang. Lokaal Veenendaal wil geen verkapte snelweg door onze gemeente.

50 kilometerweg
De komende raadsvergadering op 21 december zal Lokaal Veenendaal voorstellen om de maximum snelheid te verlagen naar 50 kilometer per uur op de Rondweg-Oost, desnoods als een gemeentelijke weg. Dit heeft vele voordelen: minder fijnstof, minder geluidsoverlast en door deze lagere snelheid is er een extra ontsluiting voor Veenendaal-Oost mogelijk. Deze oplossing is vele malen goedkoper, hierdoor kunnen wij een duur cadeau aan de provincie binnen de gemeente houden en investeren in de leefbaarheid van Veenendaal.

Bron: Lokaal Veenendaal

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.