Geflatteerde maar verdiende zege GVVV

VEENENDAAL – GVVV heeft er weer een overwinning bij.
De Veenendalers boekte een geflatteerde maar verdiende 4-1 zege op Achilles’29.

Wie de wedstrijd niet had gezien, en alleen maar de eindstand terug las op teletekst, zou misschien gezegd hebben dat GVVV een makkelijke middag zou hebben gehad tegen het uit de Jupiler League gedegradeerde Achilles’29, maar niets was minder waar.

De Veenendalers, nog ongeslagen in de thuiswedstrijden tot nu toe, ontvingen zaterdag het in financieel in nood verkerende Achilles’29. Begin van de week was het nog maar de vraag of deze wedstrijd doorgang zou vinden omdat de spelers afgelopen maandag in staking waren gegaan omdat de selectie al voor de zoveelste keer geen salaris zou hebben ontvangen. Een dag later leek alles opgelost en kon de wedstrijd gewoon doorgang vinden.

GVVV begon zeer matig aan de wedstrijd op een regenachtig Panhuis. De ploeg van Niek Oosterlee mocht blij zijn dat het na een half uur niet met 0-3 achterstond. De Groesbekers creëerde in dat eerste half uur een aantal grote mogelijkheden. Met name spits Niek Verstegen liet een grote mogelijkheid liggen voor zijn ploeg.

In de omschakeling kwam de spits alleen voor doelman Johan Jansen, speelde de doelman keurig door de benen, maar de thuisploeg mocht blij zijn dat de bal niet verder kwam dan tegen de paal. Korte tijd later kwam GVVV toch op achterstand. Via de kluts was het Boy van de Beek die de voorsprong voor de gasten op het scorebord mocht zetten.

Vanaf dat moment werd de thuisploeg wat wakkerder, en kwamen wat beter in het spel. Vlak voor rust kwam GVVV uit het niets op gelijke hoogte. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van de verdediger, waardoor die bal uit het niets op het hoofd belandde van Martin van Eck. De aanvaller kreeg de bal per ongeluk op zijn hoofd, maar wist m wel op een heerlijke wijze de bal in de hoek achter doelman Timo Plattel verdwijnen.

Met een heerlijk gevoel gingen de Veenendalers richting de kleedkamer. Met een wat prettiger gevoel kwamen ze daar ook weer uit, want direct vanaf het begin van de tweede helft was er maar 1 ploeg die voetbalde. GVVV liet zien waar ze zo goed in zijn. Achilles’29 werd met de rug tegen de muur gezet, wat resulteerde een paar minuten na rust in de 2-1 voorsprong. Een heerlijke aanval die liep via Laghmouchi, kwam voor de voeten van Robin Mulder, die na 2 pogingen de bal achter doelman Plattel kreeg.

GVVV ging door en op zoek naar meer, maar de thuisploeg vergat zich wederom sneller te belonen door de wedstrijd wat eerder in het slot te gooien, want de kansen, die waren er wel.

GVVV mocht blij zijn dat het vizier bij de gasten ook in de tweede helft niet op scherp stond. Na zeventig minuten kreeg de thuisploeg een penalty. Na wat duw en trekwerk binnen de 16 meter mocht Mulder uiteindelijk de wedstrijd in het slot gooien.

Vanaf dat moment was het verzet bij de gasten helemaal gebroken. GVVV kon de wedstrijd met gemak en in alle rust uitspelen. Dat de 4-1 van Martin van Eck ook nog viel was voor de statistieken.

GVVV boekte op de eerste helft na een geflatteerde maar wel verdiende overwinning.
Volgende week wacht er voor GVVV een uitwedstrijd tegen Kozakken Boys. Aanvang 15:30 uur.


Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.