Geslaagd bezoek Hongaren aan Wageningen

WAGENINGEN – Een volle bus met ruim zestig Hongaren uit Gödöllö heeft een zeer geslaagd bezoek aan de partnerstad Wageningen achter de rug. Na de ontvangst op donderdag 4 oktober werden de vertegenwoordigers van diverse Hongaarse organisaties uit Gödöllö bij hun gastgezinnen ondergebracht.
Op vrijdag volgden ze een speciaal voor hen georganiseerd programma.

De basisschoolleerlingen brachten hun dag door op de Piekschool. De politie bezocht een training van de ME. Daarnaast waren voor de Hongaren productieve en leerzame ontmoetingen georganiseerd op het gebied van gezondheidszorg, kerk, gemeente(raad), gepensioneerden en Non Gouvernementele Organisaties (NGO’s).

Deze uitwisseling van ideeën en plannen vindt jaarlijks plaats; de even jaren in Wageningen en de oneven in Gödöllö. Traditie is dat in beide partnersteden de zaterdagochtend wordt doorgebracht op de Markt waar de bezoekers bij een kraam kunnen proeven van de lokale specialiteiten. Dit jaar dus een Hongaarse kraam op de Wageningse warenmarkt waar geproefd kon worden van túrós csusza (Hongaarse pasta met kaas en crème fraîche) en pálinka (Hongaarse drank).

Ook kon het publiek op de Markt, in een stralende najaarszon, genieten van Hongaarse dans en muziek. Het schoolorkest van de Pantarini’s, die eerder dit jaar een Hongaars koor uit Gödöllö in Wageningen heeeft ontvangen, speelde diverse werken waaronder een Hongaarse dans van Brahms. De mini-concerten werden afgewisseld door optredens van de twee dansgroepen uit Hongarije.
Zij wisten de toeschouwers te vervoeren met zowel moderne- als volksdanskunst.

De volksdansers kregen het publiek zelfs zó enthousiast dat ze op het podium meedansten.

Zaterdagavond was de traditionele afscheidsavond in het WICC. Hiervoor waren de Hongaarse gasten en hun gastgezinnen uitgenodigd. Tijdens deze gezellige bijeenkomst onderstreepten beide burgemeesters nogmaals een het belang van deze stedenband door gezamenlijk terug te blikken op het programma en het succesvolle bezoek.

Zondag 7 oktober stond een bezoek aan Amsterdam op het programma. Na terugkomst in Wageningen vertrokken de Hongaarse gasten moe maar zeer voldaan richting Gödöllö.

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.