Glasvezel in de buitengebieden

WAGENINGEN – Momenteel is er begonnen met de uitrol van glasvezel in de buitengebieden van de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum, Rhenen, Rozendaal, Veenendaal en Wageningen.
“Glasvezelbuitenaf” is de stichting die dit gaat realiseren, NKM is de aannemer die dit netwerk voor Glasvezelbuitenaf bouwt.

De aannemer NKM geeft aan binnen nu en twee weken te willen starten in de gemeente Wageningen. Dit zal in eerste instantie plaats gaan vinden in “Het binnenveld” en “buurtschap Nude” ,samengevat het buiten gebied aan de west zijde van Wageningen.

De aanleg van glasvezel wordt gerealiseerd middels het graven van sleuven en gestuurde boringen waar graven niet mogelijk is. NKM heeft in nauw overleg met de gemeente Wageningen het gebied geïnventariseerd met betrekking op de te graven tracés. Er wordt voornamelijk geboord op de plekken waar bomen staan om wortel beschadiging te voorkomen, NKM heeft hier de hulp van COBRA(boomadvies) bij ingeschakeld om goed om te gaan met de bomen in de gemeente.

Maatregelen die de gemeente Wageningen heeft genomen om dit project goed te laten verlopen is dat er voor dit project capaciteit aan directievoering en toezicht is ingeschakeld om de belangen voor de gemeente goed te behartigen.

Voordat de werkzaamheden uitgevoerd worden bij aanliggende bewoners, zal de aannemer middels een graaf brief +\- 2dagen voor start de werkzaamheden aankondigen.

Voor project gerelateerde vragen kan men contact opnemen met “Glasvezelbuitenaf”. www.glasvezelbuitenaf.nl tel 088 7585 800, www.nkm.nl tel 088 1818 190

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.