Gouden Film in het Heerenstraat Theater in ontvangst genomen

WAGENINGEN – De prachtige natuurfilm WAD; overleven op de grens van water en land is bekroond met een Gouden Film.
Deze ode aan het waddengebied trok 100.000 bezoekers naar de filmzalen.

Vanmiddag werden regisseur Ruben Smit en cameraman Melchert Meijer zu Schlochtern feestelijk ontvangen in het Heerenstraat Theater in Wageningen waar de Gouden Film werd overhandigd door Claire van Daal, programmeur van het Nederlands Film Festival.

Waddengebied in elk jaargetijde
WAD is de eerste Nederlandse natuurfilm over het Waddengebied. Ruben Smit brengt dit unieke Nederlandse natuurgebied en al haar bijzondere natuurfenomenen in elk jaargetijde fascinerend in beeld. De vele honderden grijze zeehonden bij elkaar op de zandplaten doen eerder denken aan Antarctica en het Noorderlicht aan de Noordpool, maar alles is gefilmd op de Waddenzee.

Ruben Smit: “Mijn doel was om een film te maken die leest als een goede roman; geen sprookje, maar de rauwe pure schoonheid van de Nederlandse natuur.”

Het Heerenstraat Theater in Wageningen
Ruben Smit van oorsprong ecoloog en gepromoveerd in Wageningen testte zijn 4K-productie op de schermen van het Heerenstraat Theater in Wageningen. Daarnaast was het Wageningse filmtheater zeer betrokken met het uitbrengen van deze documentaire. Dat resulteerde dan ook voor het Heerenstraat Theater in de best bezochte Nederlandse film van dit jaar.

Tom de Bont: “We zijn vereerd dat Ruben Smit zijn prijs bij ons in ontvangst neemt. Het was voor ons als filmtheater speciaal om hem te ondersteunen bij het uitbrengen van zijn film.”

Nog steeds te zien
WAD; overleven op de grens van water en land is nog te zien in 24 bioscopen en filmtheaters, waaronder het Heerenstraat Theater in Wageningen.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.