Graaf in de wondere wereld van de Grebbelinie

RENSWOUDE – Grebbelinie Bezoekerscentrum doet mee aan De Nationale Archeologiedagen die plaatsvinden vinden van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober 2017.
Op het Fort aan de Buursteeg in Renswoude.

Kom ontdekken en graven in het verleden en leer over de geschiedenis van de Grebbelinie. Gebruik al je zintuigen om de verhalen van vroeger beter te begrijpen.

Er zijn tal van extra activiteiten, voor jong en oud, binnen en buiten naast alle mogelijkheden die het bezoekerscentrum nu al te bieden heeft. Zo stuurt de commandant van het Fort aan de Buursteeg de houten soldaten op een belangrijke missie. En kunnen de kinderen op speurpatrouille om de commandant te helpen. De archeologische vondsten van de Grebbelinie worden op deze dag tentoongesteld en Restaurant de Grebbelounge speelt extra in op de historie deze dagen. De bunkergerechten staan voor u klaar.

Het publiek kan binnen kijken bij allerlei archeologische organisaties en depots, of achter deuren die normaal gesloten blijven. Je kunt buiten op pad, wandelend of fietsend langs archeologische locaties. Speciaal voor het bezoekerscentrum is er een stripalbum ontwikkeld die de verhalen van de 8 houten soldaten verteld. Dit stripalbum helpt de kinderen op pad om op patrouille te gaan en de bunkers en kazematten van de Grebbelinie te ontdekken. Speciaal voor de archeologische dagen is dit stripalbum voor €4,- euro verkrijgbaar. Het album is een begrijpelijke reis door de tijd van de Grebbelinie voor jong en oud.

Veel van de activiteiten tijdens de Nationale Archeologiedagen zijn geschikt voor zowel kinderen als volwassenen.
De Nationale Archeologiedagen willen de Nederlandse archeologie meer toegankelijk, zichtbaar en beleefbaar maken voor een groot publiek van jong en oud. Dat is precies wat we met het Grebbelinie bezoekerscentrum ook willen bereiken. Jonge kinderen staan open voor de verhalen als wij ze op een begrijpelijke en aantrekkelijke manier vertellen en laten beleven. De Nationale Archeologiedagen zijn drie, jaarlijks terugkerende, dagen waarop archeologen, amateurarcheologen en vrijwilligers de deuren openzetten en allerlei activiteiten voor het publiek organiseren.

Bezoekers zijn van harte welkom bij het Fort aan de Buursteeg in Renswoude.

Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.