GVVV boekt ruime zege bij Kozakken Boys

WERKENDAM – GVVV heeft vandaag een ruime overwinning geboekt.
De Veenendalers wonnen met (2-5) van het eveneens te laag staande Kozakken Boys.

Wie rond 17 uur de uitslag zag van de wedstrijd tussen Kozakken Boys en GVVV zal bij zichzelf gedacht hebben dat de Veenendalers een zeer makkelijke middag zou hebben gehad, maar niets was minder waar. De blauwe wonnen weliswaar met ruime cijfers, maar gemakkelijk ging dat zeker niet.

Trainer Niek Oosterlee had weer eens een andere opstelling uit z’n hoge hoed getoverd. Waar vorige week Soufiane Laghmouchi nog vanaf de start mocht beginnen had de trainer een basisplaats ingeruimd voor zowel Robin Mulder en Sherwin Grot. Grootste verassing was toch wel dat Grot vanaf het begin mocht starten. Zeker na het verhaal wat vorige week in het “AD” verscheen.

Oosterlee had dit afgelopen week met Grot besproken en daarmee was de kous af. De snelle aanvaller kon overigens terugkijken op een aardige wedstrijd waarin hij een aantal grote kansen niet wist te verzilveren, maar uiteindelijk wel belangrijk was in de tweede helft met de 2-4.

GVVV begon in een 4-4-2 opstelling met De Graaf en Grot als diepe spits en Mulder als middenvelder. De Veenendalers begonnen zwak aan de eerste helft. Binnen een minuut was daar de eerste gele kaart voor Adnane die net buiten de 16 meter aan de noodrem moest trekken. Uit die vrije trap kwam gelukkig geen gevaar.

GVVV mocht van de thuisploeg het spel maken wat resulteerde in de 24e minuut de voorsprong voor GVVV. Een voorzet van Grot kwam via de voeten van
een verdediger van de thuisploeg terecht voor de voeten van Bart Hulsbos die de bal met tergend trage snelheid en zijn verkeerde voet achter de doelman van de gasten liet rollen.

Amper bekomen van de voorsprong was daar alweer de gelijkmaker. Via de linkerkant kwam de bal rand 16 bij Jeffrey Rijsdijk die doelman Johan Jansen kansloos liet. (1-1).

Daar Kozakken Boys op dat moment het spel dicteerde probeerde GVVV er met een counter uit te komen. Dit lukte een aantal maal, maar tot twee keer toe was het Sherwin Grot die de grote kansen om zeep wist te helpen, maar vlak voor rust was het aanvoerder Roy Terschegget die met een geweldige knal en precisie rand 16 de bal strak in de kruising wist te leggen. GVVV ging dan ook met een 1-2 voorsprong de rust in.

Direct vanaf de tweede helft kreeg de thuisploeg een aardige kans, maar Johan Jansen liet zich niet passeren.
Waar het in de beginfase van de tweede helft wachten leek op de gelijkmaker was het net als vorige week Jeremy de Graaf die zijn ploeg op een 1-3 voorsprong wist te zetten. Wedstrijd gespeeld zou je denken, maar met nog ruim een half uur op de klok was er voldoende tijd om iets aan die achterstand te doen, terwijl GVVV behoorlijk in een zetel leek te zitten.

Zelfs bij de 1-3 zat ik nog niet rustig op de bank aldus Oosterlee. Al gaven we niet echt hele grote kansen weg, toch was het af en toe best billen knijpen wanneer de bal bij ons de 16 in kwam. In de 62e minuut kwam de thuisploeg dan ook verdiend terug in de wedstrijd. Charlton Vicento bracht zijn ploeg op 2-3 en vanaf dat moment was het eerder wachten op de 3-3 dan op de 2-4. Al viel deze wel in het voordeel van GVVV.

Sherwin Grot was een kwartier voor tijd beslissend voor de Veenendalers, en een kleine tien minuten voor tijd was het Roy Terschegget die een penalty onberispelijk en kalm binnenschoot en GVVV op 2-5 zette.

GVVV boekte vandaag dan wel een geflatteerde overwinning, maar wel één die staat. De blauwe stijgen door de overwinning naar de 10e plek en tankten behoorlijk wat aan vertrouwen in aanloop naar de komende weken met FC Lienden thuis volgende week en Barendrecht uit 13 oktober.


Related posts

Geef een reactie

*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.